800 minicupcakes

Kan ni förstå hur trött jag är på cupcakes? ;) Nej då! Skämtåsido, så känner jag bara mer och mer passion och kärlek för bakning. Tänk att få ha mitt egna ställe att baka på i framtiden. Ett eget bageri.

Till dess får jag nöja mig med att hyra in mig hos någon annan. Vilket är helt okej med mig. Så igår bakade jag iaf ca 800 minicupcakes(var lite svårt att stå och räkna alla) och 35st vanliga cupcakes. Jag hoppas nu bara att dessa kommer räcka och gå åt under torsdagen! Och att de kommer uppskattas och tyckas om.

Är inte helnöjd med de gluten och laktosfria cupcakesen, då ALLA smakar olika… haha Och att dom sen inte ens ser ut som cupcakes/muffins gör ju inte saken så jättemycket bättre. Men på med lite frosting så blir det nog bra.

ÅTER IGEN STORT TACK TILL KALAFORM för alla underbart och vackra formar! Det hade inte gått utan dom. Och tur jag hade, blev det några över till mig att baka med hemma också :)

Ikväll är det dekorationstillverkning som gäller! Bara två dagar kvar......


Recension

För ett tag sen fick jag ett litet paket av Strössel & Annat med vit modelleringsfondant. Senare köpte jag själv svart dekorfondant också. Tänkte säga min mening och känsla av dessa material. Har dock inte så jättemycket att jämföra med då jag är nybörjare inom branschen och inte har använt mig av så många olika material och/eller märken. ALLT SOM ALLT och som helhet är jag mycket nöjd med dessa produkter och kommer garanterat köpa hem dessa i framtiden, nu när jag vet hur de ska användas :)



Vit modelleringsfondant.

Den är väldigt lättarbetat och "fin" i koncistens, och till skillnad från tex SP så fastnar den inte i bänken när jag kavlar ut den! :)
Både till fördel och nackdel så tycker inte jag att den torkar lika hårt som SP. Vilket märktes när jag använde den till att göra blommor, den gick inte heller så bra att kavla ut för tunt och sen göra blommor med. Men nu vet jag att den är bättre till "tjockare" blommor som inte har för fina blad.
Den blir väldigt fin när man färgar den tycker jag! Men än en gång så vet jag inte om jag gör fel... tyckte att den lättare sprack efter att den blivit färgad. Vet ni om jag gör något fel??
Den sista delen av mitt paket blandade jag ut med stenhård och inte alls lättarbetad marsipan. Den blev perfekt! Dom hjälpte verkligen varandra till att bli det perfekta locket till mina rulltårtor! Marsipanen var redan färgad rosa och smaksatt med jordgubb, och fondanten färgade jag lite rosa innan jag blandade dom. Perfekt blev det.

 
Ovan: Loggan på Carlsbergtårtan är av modelleringsfondanten. Hela blomman, även den rosalila färgade pluppen i mitten är modelleringsfondanten.
Nedan: Allt på tårtan är modelleringsfondanten, förutom de visa blommorna(som gjordes för länge sen i SP)




Svartdekorfondant.

Till att börja med så visste jag nog inte ens vad det var jag köpte från början, så jag fick mig en liten överraskning. Men vet ni vad? Det är jag glad över! För nu vet jag hur denna produkt fungerar och jag rekomenderar den varmt!
Jag använde denna produkt för att göra musiknoter och stjärnor som dekorationer på minicupcakes. Och dom blev jättefina! Den torkade helt som SP - men det blev fasikens bättre! Dock om jag lät den ligga öppet ute för att torka i två dagar så torkade den skapligt.
Den är lätt att arbeta med och formar sig gudomligt. Går inte sönder så lätt, trots att jag till och från kavlade och rullade den på tok för tunt! Märkte det liksom inte då den inte sprack eller gick sönder. :)
Färgen sen... KOLSVART! Skitläckert enligt mig, speciellt när den inte färgar av sig på bordet(vilket vissa av mina andra grejer gjort när jag färgat dom själv)
 

Företagare!

Innan helgen kom ett brev jag väntat på länge, från Bolagsverket. Och jag blev så nervös innan jag öppnande det, att jag funderade på att vänta tills min man kom hem. Kanske var det negativt. Då hade jag behövt hans stöd...

MENICKE! Det var bara positivt! Jag är numera företagare med ett organisationsnummer. :) Lycklig är jag. Mycket lycklig!
Nu väntar bara ett möte hos Skatteverket för att få hjälp med moms, skattavdrag, bokföring etc.. Sånt som jag ännu inte förstår mig på, hur mycket jag än läser på om det. :S




gillar


Möhippetårtor

Det har självklart varit mycket hysh hysh inför bakning av dessa tårtor :)

Blev väldigt glad att få göra tårtor till min fina vän Jessicas syster Marias möhippa! De enda riktiga kraven var att det skulle vara rosa och blommor. Smakerna pratade vi oss fram till och jag är mycket nöjd av resultatet. Både i smak och utseende. Alltid vill man gå tillbaka och ändra något nu när man tittar på bilder, men detta är ju bara min tedje och fjärde tårta jag gör.


STORT GRATTIS TILL DIG OCH DIN ERIK, MARIA! LYCKA TILL PÅ BRÖLLOPET. Och hoppas du fick en underbar kväll med dina nära och kära på Möhippan igår ♥


Naturell botten(Sverigerullen) med Nougatfluff.
Borde ha slutat dekorera innan jag satte dit de små blommorna kanske, men ville aldrig sluta! Så kul att få dekorera. Längtar tills jag har en stor tårta att fixa med.


 
 


Vaniljbotten(smaksatte Sverigerullereceptet med äkta vaniljpulver) med Ahlgrens bilarfluff.
Denna är jag mest nöjd med i utseende. Stilren och vacker.


 
 


Tårtorna är täckta med Modelleringsfondant blandat med rosa marsipan(med jordgubbssmak) och blommorna är gjorda i modelleringsfondant och SP. 




Jag levererade dessa i likadana påsar som cupcakesen. Passade perfekt! Men om jag någon gång ska göra och leverera stora runda tårtor, får det nog bli till att köpa riktiga tårtkartonger.




 

Rock n' Roll Baby!

120st minicupcakes klara inför morgondagens 25årsfestival. Nu tar jag mig ett glas vitt och kollar på Sagan om Ringen med min man! Jag är helnöjd med min prestation och över resultatet av dessa små godingar.
Hoppas mina kunder blir lika nöjda, och deras festivaldeltagare tycker dom är goda :)


Vaniljcupcakes med nougatfrosting. Dekoration gjord i dekoreringsfondant.


 
 





Svarta musiknoter

Det är iaf en början. Vi får se.... jag är inte helnöjd. Men testar olika tekniker och sätt att forma fram dessa noter. Men kan ju annars hoppas på att efterrätten serveras så sent på kvällen att de flesta festivalgästerna fått i sig lite av sin dricka att de inte ser så klart ;)





Det får bli lite stjärnor också, för mer rock än så blir det väl inte?


Äkta vaniljpulver

Lisa tipsade på sin blogg härromdagen om att använda vaniljpulver istället för vaniljsocker och liknande. Jag har ju både äkta vaniljsocker, vaniljessense och vanillinsocker hemma, men ville genast kolla upp och testa nytt.

Nu har hon dessutom skrivit en jättebra "ordlista" om just vanilj! BRA BRA!



Det var verkligen skillnad i smak på mina cupcakes och jag kan också rekomendera att använda det! Ganska dyrt, men klart värt pengarna. Men som med det mesta... smakar det så kostar det!


Äldredagen 2/9 i Linköpings Folkets Park

Den andra september är det dags för Äldredagen igen. Detta års tema är "Mat & Dryck" och den stora gästen är kosören och matexperten Carl-Jan Granqvist. Ni vet han, som pratar så där fiiiint, är vithårig och lite rund. Men ack så härlig i sitt sätt att vara just sig själv!


Jag har blivit tillfrågad (och självklart tackat ja!) till att stå som utställare med mina cupcakes, efter att samordnaren Ann-Sofie Nordh smakat på dessa på ett kalas i somras. Och jag är så stolt och lycklig över denna chans att inga ord kan beskriva nervositeten som sakta börjar smyga på mig nu....


Vill du veta med om just Äldredagen - Klicka HÄR.



Det mesta börjar falla på plats och jag har inte mycket mer än bakning och dekorationer i SP att göra.
Planering och inköpslistorna har varit långa, men betats av successivt;
vaxduk
tejp
häftapparat
SP
Företag som sponsrar med formar
stor kyl att låna
bagerilokal att hyra in mig hos
mer visitkort, påsar, infoblad etc
......... och mer därtill!



Jag hoppas mina bloggvänner från Linköping kommer förbi och säger hej under dagen :) Och vad tror ni? Kan detta vara en kul grej?
Har ni några önskemål/förslag på vilka smaker jag ska ha? Har lite beslutsångest just nu...


Monster

Små vanilj&jordgubbscupcakes med monster(gjord i SP) som dekoration. "Håret" är vitchokladfrosting som jag färgat grön.






 


Carlsberg. Probobly the best beer in the world.

Svågerns kalas blev inställt lite hastigt och lustigt, men jag hade verkligen sett fram emot att trixa och pilla med tårtan... ja så då gjorde jag den ändå! :)
Jag är ju inte helnöjd med resultatet, men helt okej för att ha i nästan fem timmar gjort denna tårta! I närbild är allt åt skogen, för allt har spruckit och gått sönder. MEN allt är gjort förhand utan utstickare. Och detta är bara början på min "SP-konst" och tårtbak. Öva Öva Öva Öva

Har färgat SP "snövit" själv och de två röda detaljerna är målade med pensel.
Tårtan i sig är grunden till Sverigerullen, och innehållet är en nougat&chokladfluff. Smakar som den där nötkrämen i en liten påse för typ 5:-, fast utan nötbitarna! Mycket gott!



Och inspirationen till denna är självfallet Karins coolaste och mycket snygga Jeigermaistertårta! TACK för en härlig blogg med bra tips :) 

 



Surt sa...

Räven om rönnbären
Sambon om vinbärskompotten i cupcakesen.... Men ganska god ändå ;)


CakeBalls

Det finns då många bakverk jag vill testa att baka, dekorera och äta. Igår bestämde jag mig för att testa CakeBalls.
Dom är gjorda på vaniljcupcakes, vit chokladfrosting och mörk+vit choklad som dekorerering. Och jag är väl lite nöjd med några, mindre nöjd med några och skrattar lite åt resten ;) Men som sagt, första gången jag gjorde det!







Snart kommer min svägerska hit med sina barn, dom har lovat att ge en recension på smak och utseende.


RSS 2.0