Off Topic

Det blir inte så mycket bakrelaterade uppdateringar nu mitt i jul och nyår. Men det förstår ni nog va? ;) Tänkte på att jag kan bjuda på mig själv lite som "plåster på såren" iaf.




Ja, han sa ja ♥
Men även om vi inte satt datum eller liknande, så planerar jag för fullt i skallen. haha Får se om det finns tid detta år. Har redan tre bröllopsbeställningar detta år ju.


Cheesecake med pepparkaksbotten

Jag har alltid sagt att jag inte äter cheesecake. Sen har jag aldrig riktigt vågat smaka på någon, förns försa advent iår hos min svägerska. Bad om receptet på stört eftersom att detta var ju bland det godaste jag ätit! haha

Igår gjorde vi denna goding, behöver jag säga att det idag bara finns halva kvar?? ;)

 

CHEESECAKE MED PEPPARKAKSBOTTEN
ca 20-30 pepparkakor
ca 50g smält smör
3 st ägg
2 dl strösocker
3 dl vispgrädde
200 g creamcheese
2 tsk vaniljsocker

* Krossa pepparkakorna fint och blanda med smält smör, täck botten på en springform med avtagbar kant.
* Dela äggen och vispa äggvitan hård, vispa grädden i en annan skål och äggulorna och sockret i en tredje.
* Blanda creamcheese och vaniljsockret.

* Blanda creamcheeseblandningen med socker/ägg och grädde så att det inte är några klumpar kvar och rör försiktigt i äggvitorna
* Häll över pepparkakssmulorna och täck med aluminiumfolie.
* Ställ in i frysen minst 5 tim.
* Tina i ca 30 min innan man ska äta






Jag kan tänka mig att detta äter man ju mer runt julen, så om man vill ha den annars - så går det byta ut pepparkakorna till ex digestivekex istället.


Pepparkaksbak

Nu ikväll fick det bli lite pepparkaksbakning medan karln var på fotbollsträning och min lilla grisunge sover ;) Ingen hemgjord pepparkaksdeg blev det iår heller.... Det är fullt upp som det är så köpte skogaholms färdiga deg. Men det är inte fy skam det heller!



Dom små nallebjörnspepparkakorna är till min dotter. Har ju även använt den utstickaren/kakformen till förskolecupcakesen :)


Julen är nära nu

Det är visst inte så många dagar kvar tills julafton är här! Kom på det när jag försökte få bankmannen att gå med på ett telefonmöte just på fredag... haha Han svarade vänligt men bestämt nej! ;)

Ja ni. Nu rullar det på mer och mer för mig och jag känner mig så nervös samtidigt som spänd inför framtiden. Jag var och kollade på en lokal i söndags och ska kolla på en annan på måndag nästa vecka. Jag vill ha något eget men det är svårt när man inte riktigt har ekonomi till det. Eller så pass många regelbundna beställningar som kan täcka alla utgifter.
Men iochmed reklamkampanjerna som kommer på ICA MAXI och även på linköpoingstorget.se så hoppas jag på att det ändras.


Hade en doptårtebeställning till på söndag, men dopet blev hastigt och plötsligt inställt. Jag hoppas det inte var något allvarligt och att vi hörs snart igen Lena! :)
Men vi får se om jag knåpar ihop någonting ändå. Hade ställt in mig på lite småsaker nu ju.




Jagbjuderpåmigsjälv i mitt nya sygga cupcakesförkläde som jag vann hos Sockerrus!


Smällkarameller

Kommer ni ihåg dom?? En tom hushållspappersrulle, så klädde man den i silkespapper och knöt två band runt ändarna. Klippte upp pappret lite i ändarna och så dekorerade man dom lite och hände i granen....

Hemma hos oss så fyllde vi även några med julgodis :)
Nu för tiden görs kanske dessa bara på förskolor eller liknande. Inte så "inne" med handgjort barnjulpynt i granarna nu för tiden kanske. Men jag fick iaf en idé utifrån dessa gamla godingar!

Ätbara smällkarameller!


♥ Innehållet är gjort av resterna från gårdagens tårta, vaniljbottnar med chokladfluff och kokosmousse. Sen har jag halvt blandat röd marsipan med vit sp, som jag rullade in bakelserna i. ♥



Jag gjorde dessa till mina fina svärföräldrar då dom hade min dotter över natten så jag och min sambo kunde roa oss på den årliga julfesten som ett par vänner ordnar varje år.
Hade svårt att få till ändarna snyggt med marsipanen&sp:n. Men det var kul att göra dom!! Kul att komma på lite nya idéer också.


 


En flagga på topp!

Fick ett samtal av en tjej som ville överraska sin karl på födelsedagen. En liten tårta på ca 10bit. Inga större önskemål förutom att det skulle vara en flagga på. STORBRITTANIENS FLAGGA.

Eftersom att jag känner att choklad och kokos går finfint ihop, fick det bli ett lager chokladfluff och ett lager kokosmousse. De ligger på vaniljbottnar och är täckt med röd marsipan. Flaggan är gjord i marsipan och SP.







Cupcakes!

Ja ni, det har inte blivit så mycket cupcakesbakning på senaste tiden känns det som. Så jag tänkte skämma bort mina arbetskamrater och de nyinflyttade DB(ett annat företag har kommit och delar nu lokal med oss).
Mera tårtbeställningar än cupcakesbeställningar om man säger så. Till lördag har jag en liten tårta att baka :) Ska bli kul!


Mini chokladcupcakes med nutellafrosting, dekorerade med "stämplad" blomma av SP.







Choklad & kokoscupcakes med Nutellafrosting, dekorerade med vita sockerpärlor och färgad kokos






"Det ser ut som bajs!", sa Sanna på jobbet
"Inte lika mycket nu som utan dekoreringen kan jag lova.", svarade jag


Weinernougat

Detta är lått mitt favorit julgodis, trots att jag inte är så jätteförtjust i nötter. Men det är lätt att göra, går fort att göra och det är bara löjligt gott.





Du behöver:
500g nougat
300g choklad
100-200g mandelspån(beror på hur mycket/lite man vill ha, jag har bara 100g)

Gör så här:
* Rosta mandelspånen i het och torr stekpanna, var försiktig så att de inte bränns.
* Smält nougaten över vattenbad.
* Hacka chokladen fint och låt det smälta i nougaten.
* Vänd ner de svalnade mandelnspånen.
* Klä en avlång form med bakplåtspapper och håll i smeten. Låt stelna i kyl och skär sen i mindre bitar.




Den finfina plåtburken har jag köpt på Ullared! Har en likadan fast det står Julkakor på den. Nu ska dom bara fyllas med gott.






♥♥♥♥♥



♥♥♥♥♥


Konkurrens

Snart är 2010 över. Det år som jag började baka "på riktigt" och känna att jag gjorde någonting som jag var bra på. Jag bakar med kärlek och med glädje. Det jag bakar är inte alltid vackert att titta på, men det är förbaskat gott att äta ;)

I höstas slog jag slag i saken och skickade in pappren till Bolagsverket - och vips så hade jag ett registrerat företag! "Angelicas Cupcakes" finns. Och det är jag som är Angelica... Hur häftigt är inte det? Men mycket mer än så har det inte blivit, jag har fortfarande inte fått in några superbeställningar eller publicitet. Jag har inte heller jobbat för det heller.
Sen så ligger konkurrensen runt varje hörn och vilar, så det känns tungt till och från. Vågar jag verkligen satsa på detta? Eller kommer jag bli nedslagen på mållnjen?

Hur som helst så blev jag kontaktad för ett par veckor sedan iochmed ett bra reklamerbjudande. Så jag tog det! Så när det nya året börjar, startar även en reklamkampanj i matvarubutiker runt om i Linköping(kanske även i andra städer jag vet inte).
Mitt namn, min logga, kommer finnas på varuavskiljarna i kassorna på ICA MAXI i Linköping! :) Så bor ni i här i stan, kolla extra så kanske ni ser "mig".

Jag hoppas verkligen att detta kan vara ett startskott på riktigt.

RSS 2.0