Ballerinakex

Jag kom på den brillianta idén att på mitt kalas(som är på lördag), bjuda på hemmagjorda ballerinakex. :) Sagt och gjort, nu ligger dom i en burk och väntar på att bli uppätna.

Jag hoppas mina gäster kommer tycka dom är lika goda som jag.



Chokladkaka med nutella och vaniljaka - Angelicas Ballerinakex :)


Läsarfråga - Vilka utstickare?

Sen som vanligt på att svara... förlåt!

Men här kommer iaf de utstickare som jag använde till hösttårtan. Alltså löven på tårtan.



Varsågod!


Texas

Jag hade en liten idé om att göra små klossar med bokstäver på, som formade namnet Texas till helgens födelsedagstårtor....
Men det kändes lite väl juligt med brunt, rött och grönt - på vit tårta. ;) Dock kom jag på detta när jag redan gjort bokstäverna så MammaJ och PappaA fick med sig ett cellofanpaket med små ätbara klossar bredvid tårtorna.



Födelsedagstårtor

Texas fyller ett år och behöver tårtor till sitt kalas. Två olika tårtor, och jag fick (nästan)fria händer.
Då MammaJ inte ville ha några "barnsliga" tårtor med nallar på, blev det en lite mer coolare och rockigare stil på dom. Jag är nöjd. Dom är olika, fast lika. Och motorcyklarna var ju ett måste, då lillkillen ska få en eldriven motorcykel i present! :)

Jag hoppas Texas med familj och kalasgäster kommer bli nöjda på kalaset!



Tårta #1
Vaniljbottnar med två lager hallonmousse och ett lager polkagrisfluff och spacklad med polkagrisfluff. Denna tårta är täckt med svart marsipan, blandad med vit SP. Dekorationerna är gjorda marsipan och sp.







Tårta #2
Vaniljbottnar med två lager mjölkchokladfluff och ett lager nougatfluff och spacklad med nougatfluff. Tårtan är täckt med vit SP och dekorationerna är gjorda i marsipan och sp.









Ber om ursäkt för den ganska så improviserade bakgrunden, you take what you have ;)


Cakeballs

Nougat&Vanilj - Cakeballs
Doppade i smält choklad och dekorerade med lite rosa glitterströssel.




Satte ner dom i en cementljusstake som min fina vän Jessica gjort. Hon gör massor av fina dekorationer i cement :)




Min Cupcakegris



Mer passande tröja än detta kan man inte hitta åt min fina gris :)
Aimee heter hon, min dotter på 1år och 3månader. Tröjan är från Småfolk, men jag fyndade den på tradera!


Bröllopstårtor

Idag har min fina vän Fia varit här med familj, för att hämta upp sina provtårtor. I maj nästa år ska hon och hennes blivande man bli äkta makar och jag har fått äran att få göra deras bröllopstårtor.
Så därför har jag gjort två provtårtor. Man måste ju få prova sina smaker och kolla på bakverket innan det är dags!


 





En tårta med vaniljkräm och After Eightfluff på vaniljbottnar.
En tårta med vaniljkräm, mosade päron och Päronfluff på vaniljbottnar.

Båd tårtorna är täckta med SP, rosor är gjorda i SP och dekorfondant och bladen är i marsipan. Rosos och de vita prickarna är borstade med lite pärlemor.


Utmanad

Jag har blivit utmanad av Maddesmumms att gör en liten lista om mitt kök :) Längst ner kan ni se vilka tre stycken som jag i min tur har utmanat!


1. Nämn 3 saker du alltid har i kylskåpet.
(förutom mjölk, smör och ketchup...)
* Lök
* Buljong
* Ägg


2. Nämn 3 saker som du alltid har i din frys.
* Findus frysta örter
* Frysta bär
* Is


3. Nämn 3 saker som du alltid har i ditt skafferi.
* Kaffe
* Socker
* Mjöl


4. Nämn 3 saker som du älskar men sällan köper eftersom att det är för dyrt.
* Oxfilé
* Lammkött
* Kan inte komma på fler saker...


5. Länka till de tre som du utmanar.
* Ulrika - BakverkochFikastunder
* Hanna - Bakfnatt
* Karin - Bagerskan


Rosa Bandet Kakor

Idag testade jag DETTA recept som Lisa på bloggen Sockerrus tipsat om. Mycket goda kakor må jag säga. :)

I och med att det är Oktobermånad - Rosa månad i förmån för Rosabandet och Bröstcancer, ville jag göra själva kakorna rosa, men hade nog inte tillräckligt med färg i degen. Men tycker att dekoreringen säger mer ändå.




Jag dekorerade dom enkelt med vanlig kristyr* som jag färgade rosa. Dessa godingar ska jag ta med mig i gryningen när jag åker till Ullared med ett busslast av shoppingtokiga tanter ;) Jag hoppas de kan bli uppskattade.











* Receptet för denna kristyr;
3dl florsocker
2msk äggvita
5droppar citronsaft
Valfri karamellfärg

Blanda ihop allt - klart!

Hemgjord vaniljkräm/vaniljglass

Detta recept har jag från början hittat hos Linnéas Skafferi, så ska ju inte ta äran åt mig egentligen... MEN här har ni inte bara receptet, utan lite tips om vad du kan göra med vaniljkrämen.

RECEPTET
3st äggulor
3msk florsocker
1msk äkta vaniljsocker
3dl vispgrädde


* Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker länge, så det blir pösigt.
* Vispa grädden ganska hårt. (Vill du ha mer sås än kräm, vispa inte grädden så hårt)
* Blanda ihop allt - Viola! Du har gjort en hemgjord vaniljkräm.

Själv använder jag denna vaniljkräm som fyllning till cupcakes och tårtor, men även som tillbehör till paj och kladdkaka.

Och som glass!
Släng in det i frysen, så har du sen hemgjord vaniljglass! :) Busenkelt och löjligt gott.
Denna gång lyxade jag till det med att tillsätta lite krokantkulor = Daimglass!



ANNARS kan man baka ihop en kladdkaka, låta den svalna för att kunna dela på den så du har två "bottnar". Lägg vaniljkrämen mellan och in i frysen med allt - Då har du en Sandwishglass!

Månadens sötsak - Höst

Jag har redan bloggat om denna tårta, men det måste ju även få bli mitt bidrag till månadens sötsak!

Söta saker


En rulltårta med chokladkräm med dekorationer som bäst representerar hösten enligt mig.


För mer bilder och info om tårtan så kan ni klicka HÄR


Doptårta till Anthon

En våningstårta med vaniljbottnar. I den undre tårtan är det hemgjord vaniljkräm och Ahlgrensbilarfluff. Den är spacklad med grädde och täckt med SP som jag färgat själv. 


I den övre tårtan är det hemgjord vaniljkräm och Geishafluff. Den är spacklad med Geishafluff och täckt med vit SP blandad med grön marsipan.




Den mörkbruna nallen är gjord i Marspian(förutom det vita på ögonen som är SP) och den ljusbruna nallen är gjord i SP och dekorfondant(det som blev över från igelkottarna).  

 




Det var svårt att göra en tårta som helt är utan riktlinjer, jag hade för många idéer och det blev inte riktigt som jag tänkt mig i slutändan.... MEN jag lär mig något oerhört mycket vid varje bakning och dekoreringstillfälle. Jag är ganska nöjd med helheten, men önskar att jag gjort massor annorlunda. Däremot är ju huvudsaken att kunden(detta fall min syster) blir nöjd och det blev hon + alla gäster också!

Bland annat: Vid nästa tillfälle att göra en våningstårta ska den tunga tårtan ligga underst för att den andra inte ska bli mosad.... Jag ska börja mer i god tid för att slippa stressa i slutet.... Jag ska begära lite mer riktlinjer eller fråga om speciella intressen eller liknande för att kunna ha några ramar att hålla mig inom. Inte kavla locket för tunt!

sen ska jag öva på att skriva för hand med pensel... nästan pinsamt fult blev det med skyltarna ;)

KOM GÄRNA MED TIPS OCH RÅD!!! :D


Andra gångens modellering

Nej då! Jag ska inte tjata om antal gånger jag modellerar mer! Men är ganska så nöjd så mste ju få skryta lite ibland! Eller hur? ;) 

Därför får ni redan nu se hur caketoppern ser ut, för morgondagens doptårta.... Lite tjuvtitt så att säga.  

 


På skyltarna ska jag skriva dopbarnets namn


Bottnarna

Så här finfina blev mina bottnar.



Receptet har jag snott från Ulrika som har bloggen; Bakverk och Fikastunder. Gå in och kolla! Hon är ju inte bara en bra bagerska, hon kommer också med bra tips och steg-för-steg-beskrivningar! :)



RECEPTET
4st rumsvarma ägg
2dl socker
1dl vetemjöl
1dl potatismjöl
1tsk bakpulver

Vispa äggen och sockret riktigt länge så det blir pösigt.
Blanda de torra ingredienserna med en ballongvisp.
Rör försiktgt ner det torra med äggochsockerblandningen.

Häll ner smeten i en väl smord och bröad form, sätt för säkerhets skull fast bakplåtspapper runt kanten för att smeten inte ska resa sig över kanten och rinna över. (Mina bottnar gjorde inte detta, men jag var dålig och väntade inte på att äggen skulle bli rumsvarma och vipsade nog inte smeten så länge... men övning ger färdighet) Till receptet ska det användas en 24cm i diamter form, men jag använde en 28cm och en 22cm form. :)









En stor och en liten bottenför våningstårtan. Ni får snällt vänta tills imorgon för att få se slutresultatet. Hoppas ni får en riktigt härlig fredag med fredagsmys och kanske lite Idol. Själv ska jag hälla upp mig ett glas vin senare ikväll och hoppas på att det kan lindra min ömmande hals ;)




Tårtbottnar

Nu ikväll har jag bakat två tårtbottnar(i olika storlekar) som över natten ska få vila inför uppdelning :) Första gången jag gör egna tårtbottnar, som inte var i långpanna, och jag är helnöjd! Hoppas på att dom är lika bra imorgon.

Visar lite bilder imorgon.

Ett år sedan....

Gick igenom min dotters dopfotot på datorn förut, det är ju ett år sedan nu! Tiden bara flyger iväg, fattar inte vart min lilla bebis är....

Jag bakade iaf (nästan)allt själv till dopet, kolakakor, havrekakor med choklad, kladdkakecupcakes med creamcheese frosting och så tårtor så klart! Min mamma hade bakat kärleksmums och svärmor bullar.

Hur som helst... Här är Hello Kitty tårtorna till min Aimee. (Då hade jag ingen aning om vad SP, FP eller allt annat var för något så det fick bli vanliga gräddtårtor med dekorationer på.)



Jaghar spritsat smält choklad som HK och sedan lagt den stelnad på gräddtårtorna. Fyllde i med rosa pyntgelé. :)


Första gången jag modellerar!

Tack Hanna för att du insprirerar så mycket som du gör! :) Blev så himla sugen på att göra igelkottar efter att ha sett hennes härliga hösttårta.
Men jag har ju aldrig modellerat förut.... Någon gång måste bli den första och jag är ganska nöjd. Mer nöjd kan jag nog inte bli för att göra något första gången.

Och kul var det! Mer modellering kommer det bli.



Varken hann eller ville göra fler taggar på dom små stackarna. Hade redan tänkt ut att lägga dom under lövhögen och det var ju inte lite pilligt att göra dom. (Taggarna alltså)



A caketribute to the fall


Vaniljrulltårta med chokladkräm.
Täckt med SP och dekorationer är gjorda i SP och dekorfondant.



Jag är helnöjd med tårtan! :)
Dock var det mindre roligt att idag ta ut den ur kylen och se hur SPn har smält och börjat bilda "pölar" runt om tårtan... hahaha. Men den var god och blev uppskattad av gästerna.








RSS 2.0