Bröllopsmässan

♥♥♥ Vilken dag ♥♥♥

Först vill jag säga stort tack till ALLA som gjorde min dag kanon. Jag är riktigt nöjd över dagen. Kändes som om jag fick ut mitt namn bra och det var både den ena och andra som gav komlimanger om mina bakverk :)

Jag blir så besviken dock när jag ser mina bilder, då alla är gryniga, grådassiga och tråkiga. Har inte heller råd med en ny kamera just nu, så jag och mina läsare här får dras med lite halvdana bilder. Jag hoppas detta är okej med er!






♦ Bröllopstårtan
Smaken är nog lite plastig iochmed att den är gjord av frigolit ;) Men den är täckt med SP och dekorationerna är gjorda i SP och Marsipan. Enkel och lite klassisk, men med ett personligt brudpar.







♦ Förlovning, vita hjärtan med texten "It's a special day" på och guldringar. ♦
Ett av hjärtanen har bokstäver på istället och två av cupcakes'n har likadana ringar i för att representera homoäktenskap.




♦ Svensexa ♦
Vad tillhör en svensexa mer än lite boobs och en korsett? ;)




♦ Möhippa, svartglittriga cocktailglas och rosa klackskor. ♦
Dessa är lite tråkiga jag vet, och jag känner nu i efterhand att de blev lite för "tjejfest" istället för möhippa.




TV: Trädgårdstorgets blommor(hittar ingen hemsida tyvärr). TH: Blomdekor
 

 
Vart klänningarna kommer ifrån minns jag inte, men den nedersta vill jag ha....


Förhandstitt!

Jag bjuder på tårtan här och på facebook :) Kan inte hålla mig.
För jag är nöjd. Modellerar ju inte så ofta och därför är jag extra stolt över mitt brudpar.
Bilden är tagen med min mobil så bättre bilder kommer. Kanske inte ikväll, men vi får se :)




Nu är jag lite nervös, men tror på att det kan bli en riktigt bra dag! Om inte annat så kanske jag kan få turen att vinna ett bröllop värt 50.000:-!!! haha


Nerver av stål

Imorgon är det Bröllopsmässa, därav lite bloggande. MEN jag är förvånadsvärt lugn. Lite nervös i nerverna såklart, men annars känns det bra. Ska färdigställa cupcakes'n ikväll, sen är jag redo!
Hade en miljon idéer, men lär mig av mina misstag = från en miljon idéer till EN tårta och TRE olika cupcakes :)

Jag är nöjd med resultatet(men vill självklart ändra och förbättra mera) och hoppas på att det kan visa en viss variation hos en nystartad och självlärd företagare.
Tror det kommer bli bra.


Önskar er en riktigt härlig helg! ♥

Sött

Cupcakes'n vi mumsade på i helgen när min syster och hennes pojkvän var hemma hos oss på fika.



Choklad och nutellacupcakes med mashmallowfluff frosting

Cupcakes'n blev jättegoda till smaken, men aningens missformade ;) Så till nästa gång tar jag nog bara en stor matsked nutella i smeten. Rekomenderar det!




Sneak Peak




You get one guess ;)


Det godaste

Min kompis Palle tog förra veckan examen och ville till examensfesten bjuda på något gott. Och när hon läst om "De godaste cupcakesen ever"(helt enligt mig) så ville hon ha dom :)
STORT GRATTIS TILL EXAMEN! OCH LYCKA TILL PÅ NYA JOBBET!

Kom på i sista sekund när jag skulle stänga ihop lådorna att jag helt missat fota cupcakesen, så fick bli ett snabbfoto när de låg redo för leverans istället.



Jag har börjat grädda mina cupcakes i en billigare form och sen plocka ur dom för att stoppa ner dom i en finare form, allt för att slippa se på formar som lossnar från bakverken.
Hur gör ni?


TIPS

Jag måste bara tipsa er om MYCAKES!  Gå in och bli minst lika inspirerade och hänförda som mig! :)

GRATTIS MIN FINA VÄN

Jessica bjöd in mig och tjejgänget på kalas till ikväll. Självklart tar jag min chans att göra tårtan! Nyss var hon här och hämtade den, jag tar en buss senare för först behövs en dusch. Kan ju vara schysst mot de andra gästerna ;)

Har inga tårtbrickor upptäckte jag när jag öppnade upp mitt skåp igår... :( Men som tur är så ska ju tårtan till en vän så den transporterades då i en tårtkupa från ica. Saker som är bra att ha hemma helt enkelt.





Vaniljbottnar med tre lager fyllning.
Botten: Mörk Choklad
Mitten: Mosade hallon
Överst: Vit choklad

Tårtan är täckt med sugarpast och dekorationerna är gjorda i flowerpaste.



 
Tänk vad olika nyans det blir på tårtans färg beroende på ljuset/lampan!! Den är mer som färgen på högra bilden.





Update:
Tårtan var väldigt god! Jag är ju inte så förtjust i hallon, men med lite mörk och vit choklad så var det tiptop! :) Men det lät på de andra tjejerna att den var ätbar, speciellt med tanke på att vissa tog mer. haha Och det betyder massor för mig.

Synd är bara att när vi ska äta tårtan har SPn smält och runnit ut massor.... :/ TROTS att jag fodrat locket noggrant innan jag la på det. Blir så besviken och LIVRÄDD att detta ska ske när man gett bort en tårta som man själv inte varit med och ätit på. Varför Varför Varför
UPDATE IGEN.... NU vet jag varför.... Tårtan stod i en kupa, vilket ger ett smältande resultat av tårtlocket för att det bildas kondens.

AWARD - så ni kan lära känna mig bättre

Underbara och härliga bakbloggerskan Marina som har bloggen MARIMILO CAKEDESIGN har gett mig en liten award :) Jag bugar och bockar för detta och tar självklart emot den och utmaningen som följer.




Väljer man att ta emot awarden gäller följande; 

  1. Tacka och länka tillbaka till den person som gav dig utmärkelsen.
  2. Berätta 7 saker om dig själv.
  3. Skicka utmärkelsen till 15 andra bloggare.
  4. Kontakta dessa bloggare och berätta om utmärkelsen.

 


* Jag är en genusmedveten småbarnsmorsa till Aimee 1,5år och henne har jag satt i en Montessoriförskola :)

* Jag är öppet bisexuell.

* Jag har aldrig träffat min biologiska pappa, vet bara vad han heter.

* Jag har en stor passion för event, planering och projektledning.

* Jag är lat. Väldigt lat = ofta behöver jag en rejäl spark i baken för att komma igång/komma iväg ;)

* Jag har många fördomar, men jag vet om dom.

* Jag känner lätt avundsjuka, men jobbar hårt med att ta till vara på det jag har och kan.

Jag skickar inte vidare utmärkelsen till några specifika bloggare, då listan är så lång att inte ens 15st räcker! Utan jag vill ge den till alla ni inspirationskällor som bakar och bakar :)


Rosor

Jag övar och övar och övar och övar på att göra dessa rosor. Alla tre bröllopsbeställningarna ska ha rosor, i maj är det fullt upp med tillverkning av dessa - så det är likabra att börja redan nu med att få in snitsen! ;)

Ikväll blev det bland annat fyra vita. Och dom är gjorda i Flowerpaste.


My Cake - Angelicas Cake

Det blev ju en halva över härrom veckan.... Och istället för att slänga(har inte råd att slänga) eller äta upp resten(har inte mage att äta allt själv) så smetade jag på grädden som blev över och använde mina chokladdekorationer jag testade att göra med Decopen :)



Vips - en tårta att ta med till arbetsplatsen! Jag börjar bli populär ;)



 


Baka hemifrån?

Jag har fått ganska många mail och frågor angående min bakning. Vet ju inte om detta är frågor till mig just för att jag registrerat mitt företag, innehar F-skattsedel och allt det där? Eller får andra denna typ frågor också? Får man bara baka på beställning hemifrån utan att folk bryr sig, om man inte registrerar sig som företagare?


Nu när detta nya år har börjat, så börjar även detta med att jag kommer endast baka på beställning när jag har ett bageri att vara i(vilket jag håller tummarna för att det är på gång just nu). Jag vill inte ha fler frågor, fler höjda ögonbryn och riskera att bli "anmäld". 

Jag kan inte heller jobba svart. Jag betalar skatt, deklarerar och bokför mina inkomster och utgifter för att jag vill göra rätt från början. Vet att man får tjäna en peng på hobby, är inte säker på hur mycket man får tjäna men jag vill inte riskera något - även om man kan ta betalt kontant och inte registrera inkomsten någonstans.

Men jag undar lite då hur alla andra gör.
Bakar alla "hobbybagare" hemifrån och har de fått sina kök godkända för att bedriva denna typ av verksamhet? Och om detta är fallet - blir de också ifrågasatta?
Tar andra betalt för sina ätbara konstverk och hur går det då ihop sig med skatter/andra jobb/föräldraledighet och liknande?


Ta detta inte på fel sätt. Jag är helt enkelt nyfiken, men förväntar mig inte att få svar på mina frågor/undringar. Det är nämligen svårt att skapa ett företag inom denna bransch har jag insett, men inte omöjligt! Det blir bara lite svårare när det finns duktiga och billiga hemmabagare i närheten ;)



Bättre sent än aldrig?

Jag vann en tävling för ett ganska bra tag sen, tyvärr blev det lite strul och jag fick vinsten först idag. Därför blev det inga pepparkakor bakade med dessa formar. MEN det ska allt bli lite vaniljkakor eller liknande med formarna istället :)


Decopen

När jag fyllde år i höstas fick jag en superb liten "leksak" till köket. Ingenting som jag egentligen önskat mig, men ack vad glad jag blev att få den då jag läst så mycket om den! :)


Härromkvällen testade jag den för första gången(vår micro har varit trasig, därför har jag inte kunnat förns nu).

Det är hur kul som helst! Och lätt, skönt att slippa allt vad vattenbad heter kan jag lova. Dock är det lite tråkigt att den är så liten = man måste fylla på med choklad ganska ofta.




Två små munstycken kom med, tror att man kan köpa till fler om man vill det.

 

 




Får det lov att vara en trekant?

Igår skulle jag iväg med min lilla tösabit på fika och bus med några andra mammor och ungar. Lovade att ta med en tårta, och passade då på att fylla den med de smaker som min vän och blivande brud vill ha i sina bröllopstårtor. :)

Har köpt mig en fyrkantig springform och ville testa den, men tårtan kändes enorm när den var fylld att jag valde att dela den på diagonalen. Det räckte gott och väl till mammabarn-fikan + att det blev en liten annorlunda(läs svårtäckt när man har kort om tid på sig) form.





Vaniljbottnar fyllda med päronmousse och aftereight fluff. Täckt med lila marsipan. De svarta blommorna är gjorda i svart marsipan och de vita är gjorda i flowerpaste, båda är målade med guldfärg.

 


Godaste Cupcakesen

 


Chokladcupcakes med vaniljkrämsfyllning, toppad med chocolate fudge frosting.


 


BRÅTTOM BRÅTTOM!!!

Idag kom jag på lite sådär att jag har ju tackat ja till att ställa ut på Bröllopsmässan.... När var det nu igen? Jo, söndag 30 januari!!! Herregud. Det är ju nästintill imorgon.... :S

Ska inte ha ett helt eget bord, utan får "låna" en liten del av min morfar som ska ställa ut lite skojiga sexleksaker och dyligt från sin butik. Så jag ska prata ihop mig lite mer om tema, så det ser enhetligt ut när vi står bredvid varandra.
Jag tänker mig tema; Möhippa/Svensexa. Eftersom att mycket från butiken är sex-relaterat och väldigt mycket är skämtsamt = perfekt material för en rolig fest inför bröllopet.


Vi får se vad som hittas på, men det kommer bli kul. Nervöst och stressigt, men ack så kul!! Vore kul med lite fler bröllopsbeställningar. Har två stycken i maj och ett i juli. :)


Har ni några förslag/önskemål på vad jag ska hitta på?


För övrigt så är det sminkbloggerskan Linda på bilden. Grymmare Make up-artist är svår att få tag på!


Blommor

Har suttit med det dära lilla pilljobbet ett par kvällar. Och det kändes som om jag gjort en miljon blommor, men sen så tittar man och tycker det är lite!


En sneakpeak på en av alla blommor jag gjort. Resten kommer nog dyka upp när de hamnat på ett bakverk ;)


Kakmonstrets kusin




Jag tror att om kakmonstret hade haft en kusin, skulle hon se ut så här ;)






Choklad och kokoscupcakes med Chocolate fudgefrosting.
Dekorerade med färgad kokos.
Ögon är gjorda i SP och tungor är gjorda i marsipan.


Mitt 2010, i bakverkens tecken

Jag har inte hållt på att baka länge, gjorde mina första muffins med frosting på våren 2008.... :) I början av 2010 visste jag inte ens vad sugarpaste var, än mindre visste vad det var tillför. Marsipan var äckligt i mina ögon och jag hade inga som helst tankar på att ens ta det i mina händer för att skapa ätbara konstverk!

Tänk vad år 2010 har gett mig i lärdom, erfarenheter och intressen! Jag är så lycklig över att ha hittat detta intresse, någonting som jag tycker om att göra, men även är bra på. ;) Vi får se vad mitt 2011 kan erbjuda. Vad det än är så är jag beredd, jag är redo. Och jag känner att det blir mer "på riktigt" detta år, mer ärligt nu när jag har företaget registrerat, F-skattsedel, bankgiro och företagskonto.  



(Jag hittar ingenting från januari tyvärr)

FEBRUARI:
Min gammelfarfar fyllde 90år så jag bakade och tog med mig ett gäng cupcakes till hans firande nere i Småland.


MARS
Jag hade inredningsparty hemma och bjöd bl.a. på detta godingar till mina gäster.


APRIL:
Påsken kom och jag gjorde kycklingscupcakes. Det är nu jag börjar bli mer och mer tagen av hur kul det är med denna typ av bakning.


MAJ
Det blev en hel del cupcakes bakade i maj, bl.a. till babycafé, födelsedagskalas och fotbollsmatcher.
 
 
Min farmor fyllde 65år och hade stor fest. Jag bakade såklart några cupcakes till den.


JUNI
Det största denna månad är såklart min dotters 1årskalas.

Och så lite mer cupcakes... både små och stora.
 
 

JULI
En salig blandning av cupcakes gjordes under denna månad.

 
 

AUGUSTI
Jag gjorde mina första tårtor med SP på.
Första tårtan någonsin; en rulltårta dekorerad som en Carlsberg ölburk. Det var pilligt att göra och den är långt ifrån så vacker som jag ville få den, men det är trots allt det första jag gör :)

Dom andra två tårtorna jag gjorde var till en möhippa.
 
Sen gjorde jag 100st minicupcakes till en rockig 25års-festival :)

Snälla monstercupcakes


SEPTEMBER
En händelserik månad med flytt, begravning, Äldredagen, nytt jobb - ändå hann jag med lite bakning!
Barnsliga cupcakes till föräldrafikan på förskolan och somriga Cakepops.
 
Minicupcakes till Isabelles dop och minicupcakes till anordnarna av Äldredagen för deras utvärdering.
 
Födelsedagstårta med Iron Maiden-logga på, till svåger.

Cupcakes dekorerade med spritsade blommor.
 

OKTOBER
Jag gjorde en riktigt höstig tårta med igelkottar som var på väg att gömma sig i sin lövhög.
1årstårtor till Texas.
 
Cakeballs och kristyrdekorerade vaniljkakor.
 
Jag modellerar för andra gången i mitt liv, två små nallebjörnar som sen får sitta på Doptårtan till Anthon. (första våningtårtan också, där jag lär mig att inte ha en tung tårta högst upp... haha)
 


NOVEMBER
Jag fyllde 25år och hade ett stort färgglatt dessertbord. Jag gjorde bl.a. kakmonstretcupcakes och en mumsig kalastårta. 

 
Gjorde tre tårtor till Miltons dop och en rulltårta med rosett på till arbetskamraterna.
 

DECEMBER
Det blev inte jättemycket bakning i denna månad, laddade istället inför nya året :)
Men en födelsedagstårta med Storbrittaniens flagga på gjordes.

Wienernougat och Cheesecake med pepparkaksbotten.
 
Lite cupcakes till arbetskamraterna som nästan börjar bli bortskämda nu ;)
 



RSS 2.0