Sneakpeak på lokalen

Jag kan inte hålla mig. Ni ska allt få er en sneakpeak från bageridelen i lokalen :)


Lokalen är inte min, utan jag kommer hyra in mig när jag har beställningar. Den tillhör min morbror som nyss startat företaget Wakey.se - här kommer du inom kort kunna beställa sallader och mackor bland annat.



Tips på enkla tårtor

Om man vill göra en tårta utan marsipan/sp som tårtlock, kanske för allergi eller att man inte gillar - så rekomenderar jag verkligen att man "täcker" sin tårta med kokos! Enkelt och supergott.

Tårtan nedan har jag fyllt med ett lager nougatfluff, ett lager vit choklad ganache och skivade jordgubbar. Sedan är tårtan spacklad med underbar marängsmörkräm.

Eftersom att jag hade ett par söta små converseskor och blandade blommor i mitt skafferi, tänkte jag visa två olika dekoreringar på samma tårta.

En vårinspirerad blomstertårta







 




En enkel doptårta









Sen måste jag även få meddela er läsare som fortfarande hänger med här i bloggen, att jag idag varit i lokalen som snartsnartsnart är färdig för mig att nyttja :) ÄNTLIGEN!
Snart tar jag emot beställningar och det känns underbart, då det redan är 4 blivande brudar som vill ge mig äran att göra tårta/cupcakes till deras stora dag som kommer i sommar.


Tuttar till 30åring

En vän har fyllt 30år och det ville hans fina fru fira med en överraskningstårta! Jag är aldrig sen att hoppa på tågen när det handlar om överraskningar eller utmaningar, så självklart ställde jag upp på denna roliga idé.



TUTTAR TUTTAR TUTTAR TUTTAR TUTTAR TUTTAR TUTTAR TUTTAR TUTTAR






Tårtorna innehåller ett lager vit choklad ganache och ett lager jordgubbsmousse. Tårtan är sen spacklad med marängsmörkräm och täckt med hemgjord mmf.










Gott till kollegorna

Idag tog jag med tårta till mina kollegor på jobbet. För det är dom värda! Och även de andra "kollegorna" från grannföretaget som vi delar lokaler med.




Denna härlighet består av ett lager nutella blandat med philadelphiaost och ett lager vit choklad mellan naturella bottnar. Tårtan är sedan spacklad med Italiensk marängsmörkräm och toppad med kokos.

Och utan att vara allt för självgod, så måste jag säga att det var en MYCKET GOD tårta ;) Tog mig en liten bit i eftermiddags efter jobbet nämligen.

 



Blomman är handgjord i vit sp av mig. Den är sen borstad med pulverfärg och glitter för lite effekt.
Jag gjorde även några lösa blad att lägga på och bredvid tårtan. Kände dock att det är väl mer ett hösttecken? Att blommor tappar blad... Så jag får väl kompensera med att göra en riktig vårtårta någon dag! :)









Sen får jag ju inte glömma att önska er en fortsatt hjärtlig
Alla ♥-ans dag!!



Kakor

Jag och dottern hade lite egentid i söndags så då bakade vi kakor tillsammans! Två sorter och jag tänkte dela med mig av ett av recepten idag :)

Testade ett nytt recept på havrekakor med chokladbitar i, och det får nog bli detta jag använde i fortsättningen då det var färre ingredienser och godare smak. Måste bli bättre på att testa nya recept helt enkelt. Speciellt när man faktiskt har hela serien av "Livets Goda" som man lagt dyra pengar på.  





Havrekakor
Ca 25st små kakor eller Ca 12st stora kakor. (Jag gjorde stora)

125g mjukt smör
2dl socker
3dl havregryn
2dl vetemjöl
2tsk bakpulver
100g choklad(jag tog 150g)

Sätt ugnen på 175°C.

1, Rör socker och smör poröst.
2, Blanda havregryn, bakpulver och mjöl. Rör ner i socker och smöret.
3, Hacka chokladen och rör ner i kaksmeten.
4, Forma små bollar av degen och lägg på bakplåtpappersklädd plåt.
5, Grädda i mitten av ugnen i ca 20min.



Havrekakorna är alltså dom till vänster ;)


Steg-för-steg Gravidmagetårta

Jag är så himla dålig på att fota under tiden som jag arbetar med mina bakverk, men denna gång tänkte jag till från början och hade kameran nära till hands. Tyckte jag fotade massor.... Tills jag la in bilderna i datorn och inser att jag bara fotat i början av arbetet! haha Men jag ska försöka förklara i text så gott jag kan också. Men denna tårta är ju inte komplicerad att göra överhuvud taget :)




Man gör botten som vanligt(jag använder mig av "lika-delar-receptet").
Dela bottnarna i så många du ska ha.
Ta fram en skål för magen och två mindre för brösten.
Lägg plastfolie i skålarna, ta mycket så det ligger utanför också. Denna plast använder du sen för att plasta in tårtbottnarna när du fyllt dessa med din fyllning.






Lägg nu översta botten upp och ner i skålen. Detta för att tårtan ska bli rund åt "rätt håll".



Fyll med ett lager fyllning och lägg sen på mellan botten. Försök då göra som en "grop" i mitten av fyllningen, utan att det blir ett hål för det ska ju vara fyllning även i detta lager. Men gör så för att nästa botten också ska ligga "rundat" i mitten av tårtan.





Avsluta med att lägga understa botten med sin bottensida mot dig. Så när du sen vänder tårtan att stå rätt mot sin tårtbricka, står den på sin botten och har övre delen rundat uppåt.

Dra åt plasten ordentligt och plasta in den fyllda tårtan. Låt den ligga kvar i sin skål i kylen över natten/ett dygn, detta för att bottnarna ska få dra åt sig av fyllningarna och bli mer stabil. 


När du sen tar ut skålarna och lägger upp ser det ut så här:
 

Jag hoppas ni förstår hur jag menar i mina förklaringar! Ananrs är det bara att slänga iväg en fråga i kommentarfältet.

Denna metod går ju enkelt att applicera på när man ska göra en tårta som ser ut som en fotboll eller en barbiekjol, bara att ställa själva barbien där uppe. :)


RSS 2.0