Passionsfruktmousse

Tänkte dela med mig av receptet som jag använde mig av till helgens tårta. Dock har jag ändrat liiite från grundreceptet(minns tyvärr inte vart jag hittat det för flertalet månader sen).

10-15st passionsfrukter
1 burk kondenserad mjölk
3dl vispgrädde



1. Dela passionsfrukterna och gröp ur innehållet. Passera dom genom en sil du får ut 1dl fruktjuice i en skål.



2. Vispa upp den kondenserade mjölken i en andra skål.
3. Vispa upp grädden i en tredje skål.



4. Blanda fruktjuicen med den kondenserade mjölken. (här blandade jag även ner lite orange pastafärg för att förstärka passionsfruktens färg)
5. Vänd till sist ner den vispade grädden i krämen.

 

6. Låt stå i kyl i minst fyra timmar, gärna mer - annars är den rinnig.


Kommentarer
Postat av: Erika - Bakglädje

Mums, den är god. :-)

Enda problemet jag upplevt när jag gjort den är att jag tycker att den blir lite för lös i konsistensen. Första gången blev den jättebra, andra gången rann den lite för mycket.

2011-04-04 @ 13:52:13
URL: http://bakgladje.blogspot.com
Postat av: Bakverk och Fikastunder..

Låter gott!

2011-04-04 @ 21:58:40
URL: http://bakverkochfikastunder.blogspot.com
Postat av: Linda - Cupcakefluffan

Detta recept spar jag då jag varit på jakt efter ett recept på passionsfruktmousse

2011-04-05 @ 16:59:36
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/
Postat av: M A T B L O G G E N





Det ser jättegott ut :-)



/ Jenny



http://pernillawahlgren.se/bloggar/jennys-matblogg

Postat av: Linda

Åhh vad bra! Ett sånt här recept har jag letat länge efter! Ska man kanske lägga till gelatinblad för säkerhets skull?

2011-04-06 @ 19:54:36
URL: http://bengtssonsbaksida.blogspot.com
Postat av: Enkakaiugnen

Vilken fantastiskt härlig blogg! Jag blev så glad när jag såg ditt recept på passionsmousse, har letat ett sånt jättelänge men inte hittat. Bra också att det inte var så många ingredienser :) Har ganska nyligen börjat bakblogga själv och det är så kul när man får inspiration av andra! Mvh // Lotta :)

2011-04-08 @ 14:22:28
URL: http://enkakaiugnen.bloggplatsen.se
Postat av: Angelica

Erika Jag vet. Den var väldigt lös, så därför la jag på tid i kylen i receptet.



Bakverkochfikastunder Tycker man om passionsfrukt är detta perfekt.



Linda Ja spara det. :)



Jenny Det var den.



Linda Vilken tur att jag lade upp receotet här då! Jag vet inte om gelantinbladet... Men du får gärna höra av dig, med resultatet, om du testar :)



Enkakaiugnen TACK!!! Ja, alla recept med få ingredienser lockar mer till att prova ;) Ska genast kolla in din blogg. Ha det gott

2011-04-10 @ 20:37:38
URL: http://angelicascupcakes.blogg.se/
Postat av: Abdullaholivia

I just visited your site...its abosolutely wonderful... Best of luck to you! You must have some great inspiration in your life. Take care

2012-01-16 @ 13:27:14
URL: http://abdullaholivia.blogfeaturing.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0