Midnatt råder, tyst det är i husen...

...tyst i husen.
Alla sova, släckta äro ljusen. Äro ljusen.
Tipp tapp Tipp tapp. Tippetippe tipp tapp. Tipp tipp tapp.Nej, jag har inte blivit galen och tror att det är december. Men vad gör man inte för sina kunder som har ett önskemål om en tårta med jultema? :)
Carolines mamma är galen i allt som har med julen att göra, så det var inte svårt att komma på vad jag skulle göra. Så här har ni resultatet - om än i lite fel årstid.


De små nissarna är med sina smygande steg på väg till den stora julgranen för att under julaftonsnatten dansa in julen. Men för att det inte ska vara för mörkt har de gjort en liten snölykta.
Tårtan innehåller vaniljbottnar med ett lager vaniljkräm och ett lager tuttifruttifluff. Den är spacklad med vaniljsmörkräm och täckt med vit SP.
Dekorationerna är gjorda i marsipan, förutom den lilla lyktan som är i vit SP.Cupcakes

Choklad och kokoscupcakes med nutellafrosting till mina arbetskamrater förra veckan när det var dags för lite möte.
Lovade att lägga upp lite bilder och recept, förlåt för förseningen av detta.... "mycket" nu under semestern ;) hahaCupcakes'n är gjorda av grundreceptet från Leila bakar, A Peice of cake. Men så har jag tagit bort lite mjöl och tillsatt lite kakao och kokos istället. Tyvärr utan att måtta, men ungefär 4msk kakao och 1,5dl kokos lade jag till när jag tagit bort ca 0,5dl mjöl.

Nutellafrostingen är dock bland det enklaste; En burk nutella och 200g philadelphiaost - vispa samman och sen är det klart! :)
♦ Enkla men ack så goda ♦


Bröllopstårtor

Stort grattis till er Lizette & Dennis! Jag hoppas att er dag var fantastisk igår ♥Tårtorna innehåller ett lager passionsfruktmousse och ett lager jordgubbsfluff med jordgubbsmarmelad. Den är spacklad med vaniljsmörkräm och täckt med SP. Rosor och blad är gjorda i marsipan.
 
Blomman

För ett par månader sen läste jag beskrivningen till att göra denna blomma, men glömde bort VART och var inte heller så smart att jag sparade länk till inlägget! Men kom ihåg på ett ungefär hur jag skulle göra så jag testade igår när jag hade lite rosa marsipan över att göra något med.

Eftersom att jag fick rota lite i minnet så blev det inte helt enligt beskrivningen. Men jag är nöjd med resultatet och kommer göra om den eftersom att det var väldigt lätt!


Hur som helst.... Igår satte jag mig ner, letade och fann äntligen tillbaka till rätt!
TACK LINDA på CALL ME CUPCAKE för en bra steg-för-steg-beskrivning  - och här har ni INLÄGGET med den superbra beskrivningen :)
Själv gjorde jag många små och satte ihop till en lite större som jag la på tårtan igår.


Är det utsidan eller insidan som räknas?

Jag har så mycket jag vill göra i tårtväg, saker att testa på och smaka. Men jag vill inte baka och slänga - det går emot mina principer och min kära plånbok ;)
Så ibland får man helt enkelt göra lite av varje till en stor överraskningstårta! Mannen här hemma är iaf glad och nöjd här på kvällskvisten framför Allsång på Skansen med kaffe och tårta i magen. GLAD SOMMAR!!!


Först och främst vill jag ju tacka lite inspirationskällor! För att denna tårta är ju lite en blandning av allas finfina RAINBOW-cakes. Blomman som ligger uppepå är dock inspiration tagen från en annan bloggare, som jag ska ge cred i ett alldeles eget inlägg senare i veckan. 

 
Pernilla på Bli min jäst - Somewhere over the rainbow
Lisa på Sockerrus - Rainbow cake
Cecilia på Flickan och kakorna - Rainbow ruffle cake 
Tårtan innehåller;
Vaniljbottnar, färgade med pastafärg
2 lager Whipped cream cheese frosting
2 lager Citronkräm, eget recept
1 lager Mashmallowfluff frosting
Spacklad med vit chokladfrosting
Blomman är gjord i marsipanSemester

Jag har semester och då har jag även tackat nej till beställningar för att verkligen kunna ha ledigt. Dessutom så har jag fullt upp med fakturering, svara på mail, planera och beställa material så det hinns inte med att baka allt för mycket ens här hemma ;)


Bjuder på några av mina gamla favoriter så länge, tills ni nästa helg ska få se lite bröllopstårtor. Finns många fler av mina bakverk som jag gillar och är stolt över, men dessa tre har även fått mycket uppmärksamhet från mina fina läsare.


Louis Vuitton fick vara inspiration till Johannas 30-års tårta.En hösttårta med igelkottar på väg i ide.Kakmonstret serverades på mitt födelsedagskalas i november 2010.Facebook

Ni får inte glömma bort att jag finns på facebook också! Gå in och klicka på Like-knappen. :)Grattis faster!

Min faster fyller år på fredag och har kalas idag. Tyävrr blev det sent berättat för mig, så fanns noll tid för att göra en tårta! :( Men jag hittade rester som jag "slängde" ihop till damsugare och cakeballs.

Har köpt en en ny grej som jag testade på marsipanen runt damsugarna... som sagt, testade! Men vet lite mer hur jag ska göra och inte göra till kommande projekt ;)


Prisrosett-tårta

Min vän Maria ville överraska och glädja sin vän med en tårta för att fira födelsedag och bra placering vid tävlingar. Och det fick jag äran att bli involverad i :) Det var inte svårt för Maria att välja dekorering iaf. Uppepå blev det en prisrosett i Elin och hennes hästs färger, rött, blått och vitt. Och så hennes namn och ålder. Eller ja... åldern är väl mer eller mindre bara en siffra ;)


Tårtan innehåller;
Chokladbottnar.
Ett lagen vit chokladganache.
Två lager vaniljkräm.
Spacklad med vit chokladganache.
Täckt med SP.
Dekorationer gjorda i marsipan.


Provtårta #3

För att få fram det bästa och den perfekta smakkombinationen till den perfekta dagen, Dagen D - sitt bröllop - ja då måste man få prova flera gånger :)
Idag fick Sari sin tredje tårta att smaka på med sin blivande man Peter.  

Det är dock samma tre fyllningar, men med lite förbättringar vi pratar om.
Mashmallow
Körsbär
Mörk Choklad


GALLERI

Nu finns det ett galleri med en bra översikt över mina bakverk. Jag vill ha synpunkter, åsikter och önskemål från er nu.
Vill ni ha mer än bilder? Vill ni ha andra typer av bilder? Skriv en kommentar här eller på facebook eller skicka ett mail
:)www.angelicascupcakes.blogg.se/galleri


Man måste testa sig fram

Idag har jag lämnat en ny provtårta till Sari & Peter. Den förra finner ni HÄR. Även denna fick ett hjärta med "It's a special day" på :) Annars så blev det lite småändringar för att testa så deras tårta på stora dagen blir perfekt. Och det gör mig mer säker på att göra deras tårtor när de testar sig fram till de är nöjda.

Vaniljbottnar
Körsäbärsfluff med extra smaksättning
Mörk chokladganache
Mashmallowfluff frosting
Spacklad med mörk chokladganache(på förra var det smörkräm)
Täckt med marsipan (på förra var det SP)


RSS 2.0