Louis Vuitton tårta

GRATTIS JOHANNA PÅ 30ÅRS-DAGEN!

Johanna är en kvinna med känsla för stil och en önskan om lyx, så denna tårta passar henne perfekt. Det ska, som ni förhoppningsvis kan se själva, föreställa en Louis Vitton-väska. Den fick dock vara utan sitt största kännetecken med alla guldemblem tunt om på hela tårtan.
Gjorde egna små knappar med loggan på istället ;)

 


Tårtan innehåller naturella bottnar med fyra lager fyllning.
1 - Mörk chokladganache
2 - Mosade hallon
3 - Vit chokladganache
4 - Blandning av mörk och vit chokladganache(rekomenderas varmt!)
Tårtan är spacklad med smörkräm och täckt med brun marsipan. Resten är blandning av vit SP och brun marsipan. De vita knapparna är SP med ätbarguldfärg på, likaså på ringarna.


Finns enormt mycket mer man kan göra på tårtan i form av detaljerad dekorering, men jag är helnöjd med resultatet som den är nu. Vågade mig faktiskt inte på att göra mer, med rädsla för att förstöra något. 
Det gick över förväntan och var inte så svårt som jag innan trodde, så hoppas på liknande beställningar! :)


Hello Kitty

Min vän Tinas dotter blev igår hela ett år gammal! Stora tjejen :) GRATTIS LEA!
Och detta skulle såklart firas med en Hello Kittytårta. Önskemålen vad en vit tårta med röda hjärtan och en Hello Kitty.Tårtan med och utan sin kissekatt
 


Tårtan innehåller vaniljbottnar, ett lager Italiensk marängsmörkräm och ett lager nougatfluff.
Tårtan är täckt med SP, Kitty är gjord av SP och resten av dekorationerna är gjorda av marsipan.


Romance  ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Vanilj & Jordgubbscupcakes med handgjorda dekorationer i SP och marsipan. Under det vita "locket" gömmer sig lite vaniljsmörkräm för att det ska sitta kvar.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


GLAD PÅSK!Naturella cupcakes med gräddnougatbitar i, toppade med vaniljsmörkräm och strössel.


Fiskar röster

Ja nu har även jag skickat in bidrag till årets cupcakestävling av Dr Oetker.
MISS CUPCAKE 2011.

Klicka på bilderna och lämna en röst på mig så är ni supergulliga! :)Joyful
Lovely


Påskmonster

Idag ska det faras till Blåkulla på kvast.
Om man är en påskkärring detvillsäga ;) Själv ska jag jobba hela dagen lång.... Och bjuder på dessa cupcakes som är en av tre olika som jag tagit med mig till jobbet! Tänk vad bra jag är att ha där ibland.


Naturella cupcakes med gräddnougatbitar i, toppade med vit chokladfrosting och färgad kokos. 

Inspirationen kommer ju självklart från mina tidigare "monster" ;)
Kakmonstret
Kakmonstrets kusin


Sommaren är näraDessa vanilj & jordgubbscupcakes med vaniljsmörkräm, ska få följa med min dotter till förskolan imorgon.


Möhippetårta

Igår var det dags för möhippa för min fina vän Sofia och jag passade på att göra en liten tårta till dagen. Fick bli vitt, enkelt och stilrent. Och rosa såklart! Blev en mycket sen fredagskväll så bilderna är av ganska dålig kvalitet, trots en nya och bra kamera - som sen inte kom med på själva möhippan. haha

Ljusa bottnar med Marsfluff i båda lagrena.
Spacklad med whipped cream cheese frosting och täckt med SP.
Dekorationerna är i SP och fjärilarna är gjorda i FP.Jag fodrade ju självfallet mitt SPlock med smakfri olja iochmed att frostingen jag spacklade med innehåller grädde.... MEN MEN MEN MEN! det hjälpte inte denna gång, allt gick emot mig och jag har beklagat mig till mina vänner som deltog vid möhippan också ;)


Reklamkampanjen på Maxi

I slutet på förra året/början på detta år så kunde ni läsa om att jag skulle ha mitt namn på Maxi i Linköping. Nu ska snart kampanjen avslutas, men valde att fortsätta sommaren ut istället :) Så till augusti kan ni fortsätta se min logga på varuavskiljarna(de där klossarna man lägger på bandet bakom sina matvaror för att skilja på ens egna och kundens bakom) på Maxi i Tornby, Netto i Ullstämma och även på Ica Signalen i Ekholmen(börjar i juni)


Och nu i veckan fick jag hem en alldeles egen varuavskiljare! Varsågoda - så här ser den ut! (dock sitter mitt namn endast på två av fyra sidor på de som är ute i butikerna)

Cake Balls

Cake Balls med choklad och nougatsmak. Doppade i vit choklad(som jag i färgade röd rosa) och dekorerade med röda och vita sockerpärlor.

Dessa fanns ju även med på kalasbordet i söndags.


Tävling

Jag tävlar hos Bakverk och Fikastunder om detta bak-kit!
Tävla du också! Tävlingen pågår t.o.m den 25 april.

ArsenaltårtaTårtan innehöll köpta chokladbottnar.... min egna blev helt katastrofal :/ Så fick ändra fyllningarna då jag skulle haft ljusa bottnar från början. Men men, skamdensomgersig! Det var bara att göra det bästa av situationen denna helg.

Fyllningen blev hemgjord vaniljkräm och riven choklad.
Tårtan är sen spacklad med whipped cream cheese frosting.
Lock hann jag inte lägga på, utan dekorationerna fick ligga direkt på frostingen.


Jag själv kan ärligt talat säga att jag borde gjort annorlunda med Arsenalloggan, men min sambo blev väldigt nöjd över sin tårta - så då är jag det med. Men till nästa gång kommer jag nog göra helt annorlunda :)


Det blev inte heller många bilder tagna då gästerna kom och min dotter var väldans tårtsugen...
Rött och Vitt ska det vara
Jordgubbar som blivit doppade i vit choklad var mycket populära på kalaset. Lite för populära hos barnen, så till dom tog jag fram en helt egen burk som de kunde gotta sig i. En rolig detalj var när min pappa sa hur goda gubbrna var, varpå jag erkänner att det är Euroshoppers frysta som jag tinat upp! Det är dom bästa enligt mig, nu när det inte finns allt för många färska.


Sen fanns ju också hemgjorda damsugare, choklad och apelsinsmak. Röd marsipan som jag stämplat små stjärnor på och sen doppat i vit choklad.
Vilken konst det är att göra dessa små bakverk egentligen!! Mycket svårare än jag trodde det skulle vara.... ;) Men enligt min sambo så var dom goda.


Arsenal til I die

Imorgon fyller min älskade fästman, partner, livskamrat, älskare och fartillmittbarn 28år! GRATTIS ÄLSKLING!
Jag valde på att ha ett tema på kalaset för att det blir lite roligare då.
Rött & Vitt med inspiration från fotbollen och Arsenal.


Kakbordet hade inte många bakade saker på, men ibland så finns det inte tillräckligt med tid för all bakning man skulle vilja göra när man har barn, vänner, två arbeten och klassfest att gå på ;)
Sambon är iaf helnöjd med sin tårta och kalasfirande - vilket är det viktiga för mig.♦ Cakeballs med nougat & chokladsmak.
♦ Hemgjorda damsugare med choklad & apelsinsmak.
♦ Jordgubbar doppade i vit choklad.
♦ Röda och vita godisbitar.
♦ Röd jordgubbssaft.
♦  Tårta; chokladbottnar, vaniljkräm och riven choklad som fyllning och spacklad med whipped cream cheese frosting. Tiden gjorde att jag ej hann lägga på lock, så dekorationerna vilade direkt på frostingen.

Jag hoppas mina fina bloggläsare och bakande bloggvänner har haft en minst lika härlige helg som jag ♥


Klassåterträff

Iår är det 10år sedan jag gick ut högstadiet så ikväll är det klassträff här i Linköping. Förfest hemma hos mig = tårta istället för snacks ;)


Tänkte från början göra någonting temalikt, som hade med vår skolgång att göra men fick hjärnsläpp och kunde inte komma på någonting alls! Därför fick det bli som det blev när tiden började sina. Är väldigt nöjd med resultatet med tanke på att botten bara gick sönder och andra mindre missöden.... hahaChoklad och kokosbottnar.
Mjölkchokladfluff och Pinacoladaspetsad kokosmousse.
Svart marsipanlock, handgjorda FProsor och vita sockerpärlor.

Passionsfruktmousse

Tänkte dela med mig av receptet som jag använde mig av till helgens tårta. Dock har jag ändrat liiite från grundreceptet(minns tyvärr inte vart jag hittat det för flertalet månader sen).

10-15st passionsfrukter
1 burk kondenserad mjölk
3dl vispgrädde1. Dela passionsfrukterna och gröp ur innehållet. Passera dom genom en sil du får ut 1dl fruktjuice i en skål.2. Vispa upp den kondenserade mjölken i en andra skål.
3. Vispa upp grädden i en tredje skål.4. Blanda fruktjuicen med den kondenserade mjölken. (här blandade jag även ner lite orange pastafärg för att förstärka passionsfruktens färg)
5. Vänd till sist ner den vispade grädden i krämen.

 

6. Låt stå i kyl i minst fyra timmar, gärna mer - annars är den rinnig.


Blommor till Therese


 

Chokladcupcakes med vaniljkräm innuti och toppade med nutellafrosting spritsade som blommor.En tårta innehållande naturella bottnar, passionsfruktmousse och jordgubbsfluff.
Jag använde mig av Whipped Cream Cheese frosting, som jag färgat med pastafärg, vid både spackling och sprtitsning.

 


RSS 2.0