TACK!
Helgen har ju varit helt i kaos iochmed detta snöoväder, jobbat mördarpass fre, lör, sön och så gjorde jag ju doptårtorna. Trots kaos, så har helgen varit bra och vi hann tom adventsfika hos min svägerska igår. Ska sno receptet på hennes cheesecake med pepparkaksbotten. SMARRIGT!
Det kommer ev inte bli så mycket uppdateringar nu i veckan då jag måste vila upp mig, umgås med familjen och bara baka när pressen inte ligger på. Bara baka när viljan ligger i botten och inspirationen är på toppen. ♥
Sidan på en av doptårtorna. Någonting jag kommer göra igen - tyckte det var en fin detalj.
Doptårtor
Har aldrig använt vit marsipan tidigare, men blev lite besviken på hur "ickevit" den var... Vet att den inte kan bli lika vit som SP, men lite vitare trodde jag allt den skulle vara.
Tårta #1 (Nötfri för allergiker)
Naturella bottnar, jordgubbsfluff och vaniljkräm. Spacklad med vaniljsmörkräm och täckt med vit SP.
Tårta #2
Naturella bottnar, chokladfluff och vaniljkräm. Spacklad med grädde och täckt med vit marsipan.
Tårta #3
Naturella bottnar, ahlgrens bilarfluff och vaniljkräm. Spacklad med grädde och täckt med vit marsipan.
ALLA DEKORATIONER ÄR GJORDA I SP.
(ber om ursäkt för de sjukt dåliga bilderna. Klockan är 02.00 på natten när jag fotar så ljuset är inte befintligt samtidigt som min kamera fortfarande håller på att dö....)
Så Lisa! Om ni har några bilder från dopet på själva tårtorna, när folk skurit ut en bit eller liknande - då skulle jag bli jätteglad om du kunde maila några. :)
Hela Sverige bakar
Har du också samlingen? Vad tycker du? Kanske har ni testat några av recepten som ni vill rekomendera!
Chokladdröm
Grattis till nya lyan Robin!
♦
Formarna heter Roma och de köpte jag för jättelängesen hos Klarafärdiga
♦
Till jobbet
Den är sedan spacklad med grädde och täckt med jordgubbsmarsipan blandat med flowerpaste. Dekorationerna är gjorda sedan tidigare, i marsipan.
Skitkassa bilder I know! Dels pga en kamera som sjunger på sista versen och dels pga att jag hade bråttom till jobbet. Håll till godo ändå :)
Utmanad
4 Mat-program jag gärna ser:
* Halv åtta hos mig
* Jamie Oliver
* Gordon Ramsay (alla hans program)
* Laila Bakar
4 saker jag ätit idag:
* Pasta med pastasås
* Kaffe
* Nutrilette Shake
* Tuggat tuggumi också (räknas det?)
4 smaker jag längtar efter:
* Kaffe med kanelsmak
* OLWs Sourcream & Ört -chips
* Julskinka
* Den nya Marabousmaken - Vitchoklad & vanilj!
4 saker på önskelistan:
* En Kitchen Aid.
* En weekend med min man i lugn och ro (barnfritt såklart)
* En ny micro
* En ny kamera
4 smaker jag avskyr:
* Citron
* Korvstroganoff
* Senap
* Ärtor
4 personer jag utmanar:
Anna&Martin - Martins tårt- och chokladverkstad
Marina - Mari Milos Cake Design
Lisa - Sockerrus
Karin - Bagerskan
TACK!
Jag har ingen aning om hur många som sammanlagt har varit inne här sen bloggen startades, och jag vet inte heller hur man kan kolla det. DOCK spelar det ingen roll för mig HUR MÅNGA som gått in här, utan VILKA som gör det! Vilka som lämnar feedback, Vilka som genuint tycker om det jag gör och Vilka som faktiskt går in här för att de vill läsa om mig och mina bakverk.
♥ ♥ ♥ NI ÄR GULD VÄRDA varenda en av er och jag känner mig lyckligt lottad att ha er fina läsare! ♥ ♥ ♥
Cupcakes till en cupcakes-fantast
Förra helgen när jag fyllde år fick jag bl.a. dessa fina julgranspynt och plåster :)
Och kakfatet som jag suktat efter i flera år nu...
Rose on a cupcake
En av de tre sorters cupcakes som jag hade på mitt kalas för en vecka sen :)
Vaniljcupcakes med jordgubbsfyllning, toppad med vit choklad & vaniljfrosting. Dekorerad med rosor SP och rosblad i marsipan. Formarna har jag köpt på Åhléns.
Vaniljkakor med kristyr
Övning ger färdighet som jag alltid säger - så detta är nästa övningsprojekt tror jag. För det var ju hur kul som helst att sitta med dessa vaniljkakor och kristyr i olika färger.
Jag gjorde små cupcakes/bakelser som form och hade min lilla vision i huvudet om hur de skulle se ut.... det kan vara så att det inte blev så vackert som jag tänkt mig, men det blev bättre än vad jag från början trodde det skulle bli! (Kan man säga så??)
Gjorde små blommor av SP så jag kunde använda mina nya stämplar också! "It's a special day"
Till nästa gång ska jag inte bara snabbt läsa igenom och sen stänga ner datorn, när jag läser MADDES KRISTYRTIPS. Utan jag kommer ta med mig datorn in i köket och göra exakt vad hon skriver ;)
Fler awards!
Keep them coming ;)
Finfina MADELEINE har gett mig två awards. TACK kära du ♥
Cherry On Top Award
1. Tacka den person du fick det av.
2. Kopiera utmärkelsen till din blogg.
3. Dela tre saker du gillar med dina läsare.
4. Skicka utmärkelsen till fem bloggar som du tycker förtjänar denna utmärkelse.
TACK kära Madde ♥ Det betyder så himla mycket när man får uppmärksamhet och bekräftelse på det man gör. Men när man får det från folk som är inom samma bransch, från dom man som ser upp till och inspireras av - Då blir man alldeles varm av lycka!!
TRE saker jag gillar
* Först och främst kommer min dotter och sambo. Utan dom är jag ingenting.
* Jag älskar OLWs Sourcream och Franska örter.
* Skrattar lika mycket till alla avsnitt av vänner, hur många gånger jag än sett dom.
Och dom nominerade ääääär:
I MITT KÖK
KAKMONSTREN
MARIMILO
PIECE OF CAKE
BAKFNATT
Jag har ju redan denna vecka fått och skrivit om denna utmärkelse så därför väljer jag att inte skriva några saker om mig själv under denna.
Men TACKAR SJÄLVKLART MADDE igen även för denna award!
Sjuk
Hade planerat lite bakning nu i veckan, men det blir inget med det! Så ni får "nöja" er med lite bilder från helgens kalasbord.
Vanilj & Nougatcakealls
Formarna kommer från Kalasform
Kalastårta
Min födelsedagstårta
Kände att jag varken orkade eller hade tid till att göra en stor SP-tårta från scratch, så det fick bli en liten marängtårta med krossad daim och vispad grädde :)
Dekorationerna är Finger-kex och smarties!
Och eftersom att denna tårta är så härligt färgglad... ja då får det även bli mitt bidrag till månadens sötsak som så passande var FÄRGGLATT!
Award
Jag har för ett ganska bratag sen fått denna award. Men nu har jag fått en till!!! *Helt lyrisk och lycklig*
TACK finfina Angelica för denna fina utmärkelse.
När man fått denna award ska man berätta 7 saker om sig själv och ge denna award till 7 bloggar.
This is me:
* När jag var yngre vad jag stensäker på att jag skulle bli känd när jag blev stor. Sångerska eller skådespelerska. :) Kanske för att jag är en sjungandes teaterapa. (fast jag gör nog det hellre än bra så att säga)
* Jag har samlat på ko-saker.... Eller... jag har ju kvar allt i kartonger, och inte famme. Tavlor, handdukar, prydnadssaker, magneter etc
* Jag kallar allt som är smått och lurvigt för Nuttis. Med en riktigt ljus och larvig röst.
* Jag kollar på för mycket skit på tv:n. Som dokusåpor och tråkiga serier....
* Jag har extrem spindelfobi.
* Jag är väldigt väldigt självkritisk. Speciellt när det kommer till mitt skapande och utseende.
This is my nominations:
* Bagerskan
* Bakverk och fikastunder
* Baka Baka Liten kaka
* Flickan och kakorna
* Tårtspecialisten
* Söta Saker
Med en gemensam motivering....
♥ TACK till alla er underbara bloggare. Ni förgyller min dag med fina bilder, härliga recept och enormt mycket inspiration. Ni ska alla veta att jag har er att se upp till.
Besviken
Min morfar är ett av mina stora fans, han tror på mig och stöttar mig i vått och torrt. Ett sätt att ställa upp och visa sitt stöd, var att köpa lite finare och dyrare formar åt mig. Några som han sett på internet och tyckte såg coola ut. Dessa var av märket VestliHouse och jag blev så sjukt glad för att han ville köpa dessa åt mig!
Nu har jag bakat i de turkosa formarna, Liv. Jag bakade vanliga nougatcupcakes. Smaken var kanon, men formarna var sjukt dåliga! Släppte från cupcakesen och jag tyckte att de inte heller höll sin fina färg, trots att nougat cupcakesen inte alls är mörka.... Dåligt! Mycket Dåligt.
Tråkigt eftersom att jag bakade med formarna Elenor Black low cut för att göra havrekakor i och dom har hållt jättebra! Dock är de missfärgade efter att ha varit i ugnen...
Någon mer än jag som haft detta problem med formar från detta företag??
Kakmonstret - Cupcakes
Choklad & kokoscupcakes med chokladfrosting, doppade i blåfärgad kokos och dekorerad som Mupparnas Kakmonstret.
♦
En av de tre sorters cupcakes som fanns på mitt kalasbord idag när jag fyllde år! :)
Klart en ny favorit-smakkombo från min sida. Sen att de dessutom är hur kul som helst att göra, titta på och sätta tänderna i - ja det är ju bara ett + i kanten!
♦
Vad är det för dag?
Ja inte är det en vanlig dag inte!! Nej, för idag är det MIN födelsedag! Hela 25år gammal/ung blir jag idag. Den bästa dagen på året, för den är min min min och bara min ;)
Vet inte varför men har alltid tyckt om att fylla år och ha kalas. Så idag kommer de närmsta på kalas och så här ser fikabordet ut. Mer bilder på alla bakverk och tårtan kommer vid senare tillfällen.
Glöm inte!
Du har väl inte glömt bort att du kan följa bloggen på Bloglovin??!?! Och om du har det... KLICKA PÅ KNAPPEN! :)