Summerdream

Min man sa att dessa små godingar var en riktig sommardröm!
En vanilj&jordgubbscupcake toppad med rosa smörkräm och dekorerad med jordgubbe och choklad.

I min fina cupcakeskartong, med mindra fina utskurna hål ;)


Ett årskalas ute i solen

Idag fyller min dotter Aimee ett år. Och då bjöd vi in våra närmsta på kalas i parken utanför vårt hus. Vädret vi fick blev över förväntan underbart och soligt.

Så här såg vårt fikabord ut.Mashmallows doppade i smält choklad och hjärtströssel. Havrekakor med chokladbitar i.
 

Snickerskakor. Vanilj&jordgubsscupcakes med smörkräm och jordgubbe på. Mjölkchoklad&Geishacupcakes med chokladfrosting och sockerblommor.
 
Vi bjöd även på en marängtårta innehållande Daimfluff och klädd med vispad grädde, dekorerad med choklad och sockerblommor.

  
 


Fyrkanter

Idag bakade jag cupcakes till morgondagens födelsedagskalas för min dotter. Och testade då dessa formar från Tårtkonst. Det blev kanon! Tycker om när man kan göra muffins/cupcakes utan att ha själva muffinsplåten.

 

  


Midsommartårtan

Midsommarafton 2010 spenderade jag med mina svärföräldrar i deras sommarstuga tillsammans med min lilla familj, svåger och svägerska med dotter(son ligger på sjukhus med brutet ben och där var då hennes man). Det var en underbar och solig dag!

Fick "äran" att göra tårtan på dagen så det blev vanlig tårtbotten - nyplockade, mosade jordgubbar - tårtbotten -egen hemmagjord vaniljkräm - marängbotten - och allt var sen klätt med vispad grädde med skivade jordgubbar uppepå.  


Blev riktigt nöjd.

Det blev en sen kväll/natt detta dygn också... Men klart värt det för att förbereda inför kalaset på söndag. Vill inte behöva gå upp i ottan då! Jag är ingen morgonmänniska, så att på kvällen vispa ihop vaniljkräm, Smörkräm och Chokladfrosting samt att ha gjort klart mina sockerblommor - det är det bästa för mig :)


Fyllda chokladcupcakes

Mina chokladcupcakes jag gjorde igår blev så torra! Första gången mina muffins blir torra, så det var ju lite tråkigt... MEN då gjorde jag tre olika fyllningar som räddade dessa små skönheter ;)


Hemgjord vaniljkrämsfyllning med nutellafrosting(helt klart min favorit!)


Nougatfyllning med nutellafrosting och silverkulor.


Jordgubbsfyllning med blålila smörkräm och ätbart glitter.


Choklad&Polkagris 

Choklad och Polkagriscupcakes med rosa smörkräm och krossade polkagrisar strött över.
Tog med dessa till min mans fotbollsmatch och bjöd karlarna på efter en svettig vinstmatch! Det uppskattades av både dom och de andra fotbollsfruarna som var på plats ;)


Kartonger och Visitkort

Idag fick jag mina visitkort! Ska bli härligt att kunna ge bort till folk som är intresserade istället för att berätta vilken adress jag har.Och så fick jag se hur mina kartonger kommer se ut. Det känns redan nu mycket bättre att veta att jag kommer kunna leverara mina cupcakes i kartonger med företagsnamn och information på, istället för i glassbyttor! Blir lite pyssel att skära/klippa ut alla hål för cupcakesen, men det är det värt! (Kostnaden för att tillverka en stans som slår ut hålen skulle göra mig bankrutt innan jag ens han blinka, så detta är helt perfekt för mig)

 


Till arbetskamraterna

Mina arbetskamrater har länge frågat om när jag ska ta med mina cupcakes till jobbet. De är ju fina att titta på, men smakar de lika gott? SÅ förra veckan fick några av dom chansen att smaka. (Dock inte så mycket att titta på eftersom att dom hade fått åka på en del smällar i sina burkar när min kedja på cykeln hoppade av på väg till jobbet....)


Vaniljcupcakes med vitchoklad frosting, dekorerade med strössel och choklad.


Hur du fyller dina cupcakes

Alla har vi olika sätt att fylla cupcakes på, så ni ska få mitt tips på hur jag gör.


Vad du behöver; cupcakes, kniv och fyllning.
(i detta fall har jag gjort en jordgubbsfyllning)


Skär med kniven vinklad utåt, så uppeblir det ett stort hål och inne ett litet.


När du skurit runt, har du en kon.


Skär av innandelen av konen och spara locket.


Sen är det bara att fylla upp dina cupcakes med den fyllning du ska ha.


Lägg på locket och spritsa på valfri frosting/smörkräm! :)


Studenten

Några ickesåtraditionella studentcupcakes för min kusin som tog studenten 11/6 2010. Grattis igen!Naturell cupcake med jordgubbsfyllning, blå smörkräm och handgjorda sockerblommor med jordgubbe.


Nougatcupcake, blå smörkräm och handgjorda sockerblommor.


Mjölkchoklad & Geishacupcakes, blå smörkräm och minismarties.


Kalascupcakes


Idag firas en nybliven fjortonåring(som jag ej vet namnet på, då det var hennes mamma som beställde dessa till kalaset), så i torsdags bakades dessa skönheter. 

 Vaniljcupcakes med jordgubbsfyllning toppat med vitchokladfrosting och dekorerade med rosaglittriga sockerblommor och chokladhjärtan med 14 skrivet på.


MiniCupcakes

Det är inte alla som lyckas göra 50st minicupcakes innan klockan nio på morgonen! (Inget vanligt hemma hos mig heller kan jag lova) Första gången jag gör såna här små munsbitar så jag slängde ihop en vanlig cupcakesmet och det gav 50 mini och 10 stora cupcakes!


Nougatminicupcakes med en choklad&moccafrosting, dekorerade med handgjorda sockerblommor.♥ Som en liten munsbit ♥


RSS 2.0