Dessertbord för Aimee

Igår hade vi kalas för idag är det min dotters 2års dag. HURRA HURRA HURRA! 

 Iochmed sommarens ankomst, mitt arbete och tidsbrist ville jag inte ens försöka stressa in ett bakschema veckan/veckorna innan kalaset = det fick bli en massa härliga frukter och vaniljkräm på dessertbordet istället för en miljon bakverk. ;) Det uppskattades av gästerna som är vana med rejäl sockerchock efter besök hos oss! hahaha  

Tårtan ändrade sin form i sista sekund med jag är helnöjd med mina ändringar! Det fick bli som en smartiesfylld stubbe på en gräsklädd kulle med min dotters namn på. Skar ut "träplankor" i marsipanen och formade "AIMEE 2".


Jag var inte klar med varken tårtan, dukning eller skalning/uppkärning av frukt när alla gäster började ramla in, så bilderna fick bli snabbtagna.Tårtorna innehåller;
Vaniljbottnar
Ett lager mjölkchokladfluff
Ett lager mosade jordgubbar, smaksatt med rabarbersocker och vaniljpulver 
Ett lager vit chokladfluff.


Nedre tårtan är täckt med mashmallowfluff frosting. 
Den övre är spacklad med grädde, täckt med marsipan och uppepå ligger smarties.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Frukterna var många;
röda & gröna vindruvor
persikor
banan
äpple
vattenmelon
clementiner
honungsmelon
bigaråer
plommon
kiwi

Till detta serverades även min hemgjorda vaniljkräm.

 I mitten ser ni kakfatet som min sambos kusins fru ELIN ISFORS gjort! Snart kommer hennes kakfat säljas via tradera. Lovar att säga till här så ni kan få chansen att köpa hennes vackra och mycket användbara kakfat! :)


Övre våningen

Idag har vi haft kalas för min dotter som fyller 2år imorgon. Hinner inte med att visa alla bilder nu, för jag ska iväg och jobba. Men en liten bild bjuder jag på.Den övre tårtan på våningstårtan :)


Sommarfest

Igår var det sommarfest på min dotters förskola. Då måste ju bullmamman ha med sig något gott ;) Så jag bakade några Vanilj & Jordgubbscupcakes med smörkrämstopping.
Provtårta

I helgen fick Sari och Peter testa tårta av mig inför stundande bröllopet i höst. Dekoreringen blev enkel, bara för att ha lite mer än bara en vit tårta :)


Tårtan innehåller vaniljbottnar, ett lager körsbärsfluff, ett lager mörk choklad ganache och ett lager mashmallowfluff frosting.
Den är spacklad med vaniljsmörkräm och täckt med SP.
Rosentyll

Jag har nu vid flera tillfällen fått frågan om vilken tyll jag använder för att spritsa rosor. Så här kommer ett eget inlägg som svar på frågan :)


Tyllen är köpt hos Strössel & Annat och du kan köpa den direkt HÄR. Den ser ut så här;
♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦
När man ska spritsa rosor gör man det innifrån och ut, du börjar i mitten av din cupcake och spritsar runt om mitten tills du kommit ut till kanterna. Alltså du spritsar tvärtom än vad du gör vanligtvis.
Detta går även att göra med en stjärntyll, men det har jag själv aldrig provat.

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦


 


Systers studentårta

För en vecka sen tog min lillasyster studenten och dagarna innan var det så sjukt varmt att inte mycket gick rätt vid tårtbakningen. Frostingen smälte och slutresultatet blev inte riktigt som DENNA jag tidigare gjort.
Jag hade en klar tanke bakom vad som skulle göras då syster till detta firande, inte önskade sig något ovanligt som födelsedagstårtan. :) "Gärna utan marsipan/sp" som hon sa!
Tårtan innehöll:
Vanilijbottnar
Ett lager vanlijkräm med riven mörk choklad.
Ett lager vaniljkräm blandat med nutella.
Ett lager vaniljkräm.

Tårtan är spacklad med Whipped Cream Cheese frosting.

"Rosorna" uppepå blev dock en katastof, även vid försök på att rädda den smälta frostingen med marsanpulver... Satte dit några chokladlöv och hjärtan efteråt.

 


Grattis till jobbet älskling!

Min sambo började denna vecka på sitt jobb! Jag är så stolt över honom att ord inte räcker till. Efter många års slit och plugg så är han nu nästan helt klar, och har fått jobb. :)

Idag gjorde jag provtårta inför höstens bröllop och då blev det lite över så min älskling fick sig en alldeles egen liten tårta.Tårtan innehållar vaniljbottnar, ett lager mörk chokladganache och ett lager körsbärsfluff.
Den är spacklad med mashmallowfluff frosting. 
 

Myyyyycket god smakkombo må jag säga så jag hoppas att det blivande brudparet också tycker om sitt val imorgon.
En bil kommer lastat!

Johanna som jobbar i samma hus som mig har redan beställt tårta av mig(tårtan med katt på) till sin dotter, så det var inga konstigheter att nästa barn skulle få sig en tårta också!
Denna gång var det inga svårigheter med att komma på hur tårtan skulle se ut då bilar var största intresset. Men tårtan skulle inte se ut som vilken bil som helst, utan som Blixten MacQueen från filmen Cars. Och när man har en speciell figur eller kändis att efterlikna - då gäller det också att det är likt. Jag själv tycker det är likt, vad tycker ni?


Detta var ju hur kul som helst att göra och jag hoppas på fler tillfällen för att då även lägga till fler detaljer.(Jag kan titta på bilderna nu och känna att det nästan saknas lite på den) Men främst - ha rätt färg på bilen från början....
Det gick inte så bra för mig när jag inser att bilen är ju inte röd. Den ser ut att vara rosa! Jag hade fått hem vinröd istället för röd. Men jag räddade bilen(tyvärr och dumt gjort efter att jag satt dit de vita detaljerna) genom att borsta den med röd pulverfärg.

Tårtan har samma innehåll som kattårtan;
Vaniljbottnar med vaniljkräm och sommarbär.
Den är sen spacklad med vaniljsmörkräm och täckt med marsipan.Registreringsskylten är speciell just för födelsedagsbarnet TED 4år ;)


Vem där?

Kan ni gissa vad jag lämnat av för tårta idag?


Vinnaren av det unika kakfatet!

Förlåt för att det tagit en extra vecka innan jag dragit vinnaren till kakfatet. Mycket som händer och sker just nu. Nu har jag dock använt mig av en slumpgenerator från random.org och den vinnande kommentaren är NUMMER 4!


STORT GRATTIS TILL Linda - Prinsessfrugan :)
Kakfatet är ditt och för att få det till dig så maila mig med dina uppgifter på;
[email protected]

GRATTIS IGEN!!


RSS 2.0