Babyshower

Det har varit tyst här ett tag... Så blir det ju ibland. :)
Har inte bakat så mycket, som jag fotat för att lägga upp här ;) Men nu i helgen så hade jag och mina vänner en Babyshower för vår Jessica som i februari ska ha bebis. Det blev en stor succé, för en överraskad Jessica kan jag lova!
Vi hade bland annat gjort en blöjtårta, köpt lite presenter till blivande föräldrar och bebis och tagit med oss fika. Och när jag till initiativet till att få ihop gänget till detta hade jag en liiite baktanke. Dels att få ge tillbaka av den kärlek jag fick av mina vänner för nästan 3år sen när de överraskade mig med en babyshower, men även för att kunna få göra en gravidmagetårta!

Hur enkelt som helst! Och kul.
Men om jag får tillfälle att göra en till sån här tårta, kommer jag nog göra foten lite annorlunda. Det är dock så det ska vara, lite lärdom efter varje utmaning.  


INNAN Tårtan är täcktTårta färdig


Magen innehåller mintbottnar, ett lager päronmousse och ett lager chokladfluff.
Tuttarna innehåller naturella bottnar, ett lager hallon och ett lager vit chokladganache.
Allt är spacklat med marängsmörkräm och täckt med SP(dekorfondant). Det gröna "bandet" är i marsipan.

Som sagt, det blev lite problem med foten, men jag markerade lite med små guldpärlor för att man skulle kunna se vad som sticker ut från magen. Trots guldpärlorna var det någon/några som trodde det var en mobiltelefon! haha ;)Mönstret på klänningen har jag gjort med mönsterark jag köpt hos Strössel & Annat.
Lite trixigt att göra på så stort lock jag kavlat ut, men det blev ju en härlig effekt på hela tårtan så det är klart värt pillandet.


Dekoreringskurs

Idag har jag hållit i en liten dekoreringskurs för en Möhippa! Jag kan lova att jag var nervös till en början, men det gick över snabbt då alla deltagare var så härliga och glada :)
Vi höll påi en timma längre än vad som var planerat och det summerar nog bäst för hur kul alla hade det. Bruden var lyrisk över att hon skkulle få göra en egen tårta, utöver de cupcakes som alla andra också gjorde. Speciellt när jag tog fram regnbågens färger på sugarpasten. Aurora älskar nämligen dom färgerna.

Jag har aldrig tidigare hållt i en kurs, men det vore fantastiskt kul att få göra det igen! Jag lär mig själv en massa av att lära ut och att få se inspiration från andra.Vi var i butiks-/cafédelen av lokalen så nu har jag "invigt" den lite. Känns bra att ha en start nu iaf, efter att allt tagit så lång tid. Det är bara ett par inventarier som saknas i köket för att jag ska kunna arbeta där. :)
Så vi får se hur det blir sen i vår! Men jag hoppas allt på att få ha någon mer kurs.


TACK så otroligt mycket Alexandra för att du gav mig äran att få ha denna kurs med er! Jag hade en superkul dag ♥
 

DE CUPCAKES SOM ALLA FICK GÖRA:
* En chokladcupcake, toppad med chocolate fudge frosting och dekorerad som kakmonstret.
* En champagnecupcake med hallonsmörkräm och vit chokladfrosting uppepå(tvådelade frostingen), dekorerad med en ros gjord av sp(alla gjrode sina egna) och lite strössel.
* En vaniljcupcake med whipped cream cheese frosting, spritsad som en ros.


Bruden gjorde en vit tårta med regnbågeband runt om och härliga knaööpar uppepå. Allt pensaldes sen med pärlemorglitter för härlig effekt. Jag är mycket imponerad över tårtan och tycker Aurora gjorde ett finfint jobb!
 

När alla förutom bruden var klara med sina cupcakes, tog jag fram "extra" cupcakes som alla fritt fick dekorera och leka lite med. Älskar kreativiteten som alla kom med!! Galna kakmonster, morötter och regnbågar :)Årskrönika - 2011

Ett nytt år har börjat. Nya utmaningar, nya tag och planer. Framtiden ligger för mina fötter :)
Som start på detta nya år tänkte jag summera det förra med lite av de bakverk jag bakade till nära och kära.

Och jag önskar er ett riktigt gott nytt år!

BRÖLLOP

DOPFÖDELSEDAGARANNAT SMÅTT & GOTTRSS 2.0