Tvspels-tårta

Min lillebror är lite utav en tv-spelsnörd, vilket jag vetat om länge. Men vilket tv-spel det var eller så har jag inte haft en aning om förns nu. För när han ville ha en tårta till kalaset skulle det vara med "COD" på..... Jag visste ju inte ens att det var ett spel, trodde att det kanske var en seriefigur! haha Men som sagt, google is the shit!

Jag hade en vision om en militärmönstrad/kamouflagefärgad tårta med COD-loggan uppepå. Men det blir ju ibland inte som man tänkt sig.
Den egengjorda SPn var inte i närheten av den kvalitén som jag är van vid så det gick mest sönder hela tiden :/ Så jag valde till slut att bara knåda ihop allt igen och göra ett nytt lock till tårtan, därför är den inte helt jämn i färg eller "textur". Men när jag får hem mitt försenade paket med massor av material så ska jag göra det där militärlocket på en tårta och ge brorsan en extra tårta! För jag tror på min idé.


Hur som helst. Allt som allt är jag nöjd med min tårta till lillebror. Det var han också, och det är vad som räknas! :)
Tårtan består av naturella tårtbottnar fyllda med två lager Zooapor-fluff och ett lager Mashmallowvanilj-fluff. Den är spacklad med vaniljsmörkräm och täckt med egengjord SP.Själva "Call of Duty" och Soldatsiluetten är gjorda i svart marsipan blandat med vit SP. Siluetten har jag även borstat med svart pulverfärg.
Stjärnorna är alla gjorda i den egengjorda SPn, men några har jag även borstat med svart pulverfärg. 


Överraskningstårta

Ikväll skulle min arbetskamrat Sofie överraskas av sambo och vänner med en födelsedagsfest! Kvällen till ära, ville då en gemensam arbetskamrat ge henne en tårta.Tårtan består av vaniljbottnar, fylld med två lager colaferrari-fluff och ett lager polkagrisfluff. Den är spacklad med vaniljsmörkräm och täckt med egengjord SP.För att ni ska få se hur hög tårtan är med sina tre lager fyllningar, ser ni den här med en tändsticksask. För den vet ju alla hur stor den är :)


Rosetten är gjord i svart marsipan blandat med vit SP som jag sen borstat med pärlemor för att få silvrig effekt.


Även bokstäverna har fått lite pärlemor borstat på sig, men det syns inte på bild. Vad som syns dock är att jag inte tidigare har använt dessa utstickare till bokstäver, så hade lite svårt att få de "synkade" ;) Men gillar själv effekten när de sitter lite ojämt eftersom att de är olika i sig.ChokladdrömmarChokladcupcakes med geishafluffgömma i, toppade med nutellafrosting.
Gott till mina fina arbetskamrater samt chefen som kommer ner på besök från Stockholm imorgon.
Gå-bort-presentNär Svärmor kommit hem från en weekend i Rom så bjöd vi in oss till henne och svärfar på fika. Men jag tog allt med mig lite "tillbehör" till kaffet. ; )
Det uppskattades och då blir jag glad.


Steg-för-Steg Cakeballs ♥-an

Jag har fått frågan om hur jag gjorde mina Cakeballs Hjärtan härromveckan. Och då lovade jag en, och den första, Steg-för-Steg beskrivningen här! Så här går det till....


♦ ♦ ♦ ♦

För att göra dessa cakeballsen behöver du;
tårtbottenrester, nougat, philadelphiaost och utstickare. Och även choklad för dekorering.


Jag tog en "klump" deg och plattade ut den till önskad höjd.
(kanske kan man ta hela degen och platta ut på bordet och sen sticka ut hjärtan, men den är ju ganska mjuk)


Tryckte sedan ner utstickaren, tog bort det överflödiga runtom och pressade hjärtat ut från formen.


Klar för att doppas i choklad!


Jag smälte choklad över vattenbad och la bakplåtspapper på mitt ugnsgaller.


Sen doppade jag cakeballsen i choklad, tog försiktigt upp dom med sked.


När de doppats i choklad fick de vila lite på bakplåtspappret inför dekoreringen.


Jag använder oftast min Decopen för att göra härliga vita ränder, med vit choklad. Tycker dom ser lite "exlusiva" ut, samt för att jag inte själv är så förtjust i att tugga på hårt strössel.
Det färdiga resultatet efter att ha skurit bort den överflödiga och stelnade chokladen :)
 


Gult är fult...

... eller inte! :)
Till i fredags lovade jag mina arbetskamrater att ha med en laktosfri tårta(har ju en allergiker på plats), för våran chef skulle komma ner från Stockholm och hälsa på. Så det blev att bära med sig två tårtor till jobbet i fredags.
Tårtan består av naturella bottnar fylld med 4 lager av laktosfri Viol&Laktrisfluff!
Den är täckt med marsipan och dekorationerna är gjorda i marsipan och FP, samt sockerpärlor.

Exakt antal bitar är svårt att räkna ut då omkretsen på denna tårta fast med bara två lager innehåll brukar jag använda för en 10bitars-tårta. Men denna tårta har ju fyra lager, så det borde räcka till lite fler personer.  


Firebird

Min arbetskamrat Elin frågade mig i onsdags o, jag kunde göra en tårta till hennes Erik som firar sin 30års-dag på lördag. Och det är klart att jag tackade ja! Men blev lite nervös när det visar sig att hans största intresse är "Firebird" - vilket jag inte ens visste vad det var...
Thank you google! ;)

Men nu vet jag att en Firebird är en bil och att Erik har en röd, från 1970, som han vårdar med stor omsorg. Därför var det glädjande att höra att han blev imponerad och nöjd över tårtan som Elin fick ta med sig hem idag. 


Tårtan innehåller vaniljbottnar, vaniljkräm och Ahlgrensbilar fluff.
Den är spacklad med smörkräm och täckt med SP.
Dekorationerna är gjorda i marsipan.
Mycket nu!!

Jag är ledsen för ständigt dålig uppdatering, men med arbete, barn, sambo och resten av mitt vardagliga liv - så hinner jag inte med bakning varje dag. Än mindre att uppdatera här :(
Men till på fredag har det blivit två tårtor som ska göras så till helgen får ni lite bakrelaterad uppdatering! Och så kan jag säga att det är andra stora saker på gång.... hihihi Spännande!!!
Spiderman

Det är alltid "jobbigt" att lämna en tårta till ett barn. För ett barn är 100% ärlig. Och för ett barn är det VÄLDIGT viktigt att figuren som efterfrågats, är den riktiga. Det går liksom inte lura ett barn och komma med den billigare kopian av figuren i present.... och det går inte heller sätta ögonen fel på Spiderman eller ta fel färger på en tårta!

Men jag tror att han blev glad, det lät så på honom när han fick se sin tårta iaf. Så då är jag nöjd. :)

Tårtan består av naturella bottnar, ett lager Glasskräm och ett lager Jordgubbsfluff.
Den är täckt med marsipan och dekorationerna är gjorda i marsipan och SP.


Den perfekta cykeln till mig!

Idag berättade min arbetskamrat Sofie om en cykel, som gjort för mig! Jag blev såld bara av hennes beskrivning. Men nu är jag nog nästan som förtrollad av denna underbart vackra och härliga cykel!!

Någon som känner sig manad att fixa den till mig? ;)


Klicka på bilden


Tårtbottenrester

När man har rester från en tårtbotten är Cakeballshjärtan en liten grej man kan sysselsätta sig med att göra till fikat. Jättesöta små godingar - en perfekt liten Alla Hjärtans Dag-present att ge bort till sin käresta nästa vecka.
Smakar ljuuuuvlig choklad

 


Tårta till fikat

I helgen har jag och min lilla familj varit hos min farmor&farfar långt ute på landet! Det har varit så lugnt och skönt, utan stress och dator! Ibland måste vi stänga bort det vardagliga surret för en helg i lugnet och den friska luften gjorde susen kan jag lova.

♥ Kände att det minsta jag kunde göra, var en tårta att bjuda på. Och det uppskattades verkligen. ♥


Chokladbottar fyllda med vit choklad frosting och mörkchokladfluff. Spacklad med chokladfluff och täckt med marsipan. Dekorationerna är också gjorda i marsipan.


Get engaged!Angelica

Joakim


RSS 2.0