Hösten är här
Hösten är inte bara här, det känns som om den redan är påväg bort... därför får det bli lite hösttema på helgen tårta jag ska bjuda på när mina färldrar och syskon kommer på inflyttningsfika.
Tills de ska ligga på tårtan får de ligga på tork ;)
Testing Testing
Man måste våga testa lite nya tekniker ibland. Även om det sen inte blir som man tänkt sig. :)
Jag har en liten förfrågan! Har du en rosentyll?? Det har jag, men jag har fasikens ingen aning om HUR jag ska spritsa för att det sa se ut som en ros... hjälp. snälla.
FÖRTYDLIGANDE... De spritsade rosorna ovan är inte gjorda med rosentyllen.
Blommor på fat
Vaniljcupcakes med tuttifruttifluff inuti. Spritsade blommor av mjölksmörkräm.
Formarna kommer från VestliHouse och är köpta på Indreda.com
Dessa godingar får följa med mig till jobbet ikväll. Dags att mina arbetskamrater ska få smaka på Angelicas Cucpakes ;)
smått är gott
Nougatcakeballs doppade i choklad och dekorerade med vit chokladfrosting och minismarties.
I LOVE U
När min man är så fantastiskt snäll, genom att köpa en ny plattång till mig, då måste jag ju vara snäll tillbaka.
Vägen till min mans hjärta går via hans mage. Så han fick sig en chokladcupcake med hemgjord vaniljkrämsfyllning, toppad med ahlgrenbilar & vaniljfluff(med phil.ost i) och dekorerad med Dr Oetkers chokladbokstäver
♥
Cake Pops
Nougatcakeballs, doppade i smältchoklad och dekorerade med strössel och lila fjärilar gjorda i SP.
Ord är överflödiga
Han var här förut idag och hämtade upp den och sa att han var nöjd.
Plattan är svart marsipan blandad med vit SP, borstad med pärlemor för silvereffekt. Det vita är SP och de röda bokstäverna är Röd dekorfondant.
Tårtan har naturella bottnar, har ett lager med en chokladkräm och ett lager med nougatfluff. Den är täckt med vit SP.
Äldredagen utvärdering
Jag hoppas dom smakade och fick godkänt!
I påsen ser der ut som ett mindre kaos, men så kan det gå :)
Minicupcakes för dop
Denna helg döps lilla Isabelle, jag fick äran att göra dopcupcakes. Jag är nämligen vän med hennes faster Maria.
Hälften är vaniljcupcakes och andra hälften är jordgubbscupcakes, alla har vaniljsmörkräm på och dekorationerna är handjogrda av mig i SP.
Kladdkaka - en evighet sen sist!
Synd att alla bilder blev suddiga och gryniga. Tror det är dags för ny kamera snart...
Övar....
Dom här små jävlarna har jag övat på att göra idag.... ;)
CakeBalls
Choklad och Vanilj cakeballs, doppade i Nutellafrosting och dekorerade i strössel :)
Månadens sötsak - Choklad
Mitt bidrag till Månadens sötsakt fick bli någonting enkelt, men någonting som verkligen representerar mig och min buisness ;)
Chokladcupcake med choklad+vitchokladfrosting. Bakad i formen Roma(köpt hos klarafärdigagå) och dekorerad med handgjord sockerblomma.
Glöm inte!
Ni får inte glömma bort att jag finns på facebook också! Gå in och klicka på Like-knappen. :)
Och som med de flesta andra bloggarna,kan ni även följa mig med bloglovin(finns en knapp att klicka på i länklistan!). Även om det under senaste tiden inte varit så mycket att lyckas missa här på bloggen, kanske det kan komma att bli det nu i framtiden... Jag har nämligen lite smått & gott inplanerat!
Föräldrafika på förskolan
♦ Vanilj och jordgubbscupcakes med Mashmallowfluff frosting.
Minismarties och gula nallebjörnar i Flowerpaste som dekoration ♦
Rekomenderar Mashmallowfluff frostingen!!! Receptet har jag tagit från en annan bloggare, men minns inte vilken!! :/ Lägger upp det här, men tar inte åt mig äran av det.
Marsmallowfuff frosting:
150g mjukt mjölkfritt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljextrakt
1 burk marsmallowfluff
Mixa smöret med florsockret tills det är fluffigt. Tillsätt smaksättning och marsmallowfluffet och vispa så att blandningen blir slät och fluffig. Användes genast eller ställs i kyl med tätt lock på tills den ska användas.
Äldredagen 2/9 i Linköpings Folkets Park
* Komplimangerna var stora och fina.
* Leenden, uppmuntran och många "Lycka till"-i framtiden fick jag.
* Inte mycket sålt, så jag har nog gått ganska mycket back - men det gör inget. Jag är en erfarenhet rikare och jag tror på att det kommer komma in en del beställningar tack vare denna medverkan.
Det var en fantastiskt fin och solig dag med många besökare. Tyckte det var tråkigt att Karl-Jan inte var intresserad av att smaka... han gick fort förbi för att göra sin "föreläsning" och kom inte heller förbi efteråt. :( Hade varit väldigt häftigt om han provat.
Men här kommer iaf några bilder från dagen. Håll till godo, det blev inte många foton!
Många ville smaka.... Inte bara gratisätarna, utan de som genuint var intresserade.
Till och från tog det slut på faten, men jag jobbade på i god takt ändå tycker jag.
Det var kul att se hur de tre smakerna var lika populära!
Chokladcupcakes med Chokladfrosting.
Vaniljcupcakes med Jordgubbsfrosting.
Blåbär & halloncupcakes med Vitchokladfrosting (Gluten och Laktosfritt!).
For ner på stan dagen innan i mindre panik och stress, köpte mig då ett nytt fint kakfat från Lagerhaus! Kan bo i den härliga butiken kan jag lova!
Dom små formarna, från Kalasform, som alla minicupcakes gjordes i, släppte tyvärr från alla muffins och det var ju inte så fint... :( Men så är det ju Tryffelformar egenligen. Och så kanske det var bra under gårdagen för då slapp de flesta pilla och greja för att få bort pappret.
Dessa stora stog framme hela dagen i solsken, borde kanske fotat dom på morgonen :/ Formarna är från Vestli House, smaken är Vaniljcupcake med Jordgubbsfrosting med handgjorda socker blommor, förutom de svarta rosorna som är svart dekorfondant från Strössel & Annat.