Hösten är här

Inatt när jag cyklade hem höll jag på att frysa häcken av mig! Närmare nollan på termometern och jag plockar odag fram mössa och halsduk inför denna natts cykling :)

Hösten är inte bara här, det känns som om den redan är påväg bort... därför får det bli lite hösttema på helgen tårta jag ska bjuda på när mina färldrar och syskon kommer på inflyttningsfika.



Tills de ska ligga på tårtan får de ligga på tork ;)


Testing Testing

Man måste våga testa lite nya tekniker ibland. Även om det sen inte blir som man tänkt sig. :)






Jag har en liten förfrågan! Har du en rosentyll?? Det har jag, men jag har fasikens ingen aning om HUR jag ska spritsa för att det sa se ut som en ros... hjälp. snälla.

FÖRTYDLIGANDE... De spritsade rosorna ovan är inte gjorda med rosentyllen.


Blommor på fat



Vaniljcupcakes med tuttifruttifluff inuti. Spritsade blommor av mjölksmörkräm.
Formarna kommer från VestliHouse och är köpta på Indreda.com




Dessa godingar får följa med mig till jobbet ikväll. Dags att mina arbetskamrater ska få smaka på Angelicas Cucpakes ;)


smått är gott




Nougatcakeballs doppade i choklad och dekorerade med vit chokladfrosting och minismarties.


I LOVE U

När min man är så fantastiskt snäll, genom att köpa en ny plattång till mig, då måste jag ju vara snäll tillbaka.






Vägen till min mans hjärta går via hans mage. Så han fick sig en chokladcupcake med hemgjord vaniljkrämsfyllning, toppad med ahlgrenbilar & vaniljfluff(med phil.ost i) och dekorerad med Dr Oetkers chokladbokstäver



Cake Pops

Då har jag gjort cakepops för första gången. Enligt mig är det ju samma princip som Cakeballs, fast man sätter den lilla bollen på en pinne :) Har inga speciella kakpinnar så det fick bli vanliga hederliga grillpinnar.


Nougatcakeballs, doppade i smältchoklad och dekorerade med strössel och lila fjärilar gjorda i SP.



Ord är överflödiga

Svåger Joel har fyllt 18år och har ikväll lite fest för sina polare. Och till fest måste man ju ha tårta! Kraven var Iron Maiden logga, choklad och att det skulle räcka till ca 15personer. :)

Han var här förut idag och hämtade upp den och sa att han var nöjd.



Plattan är svart marsipan blandad med vit SP, borstad med pärlemor för silvereffekt. Det vita är SP och de röda bokstäverna är Röd dekorfondant.





Tårtan har naturella bottnar, har ett lager med en chokladkräm och ett lager med nougatfluff. Den är täckt med vit SP.


Äldredagen utvärdering

Idag har dom utvärderingsmöte om Äldredagen. Och till det gjorde som en sistaminutenbeställning av mig :) Det blev 20st minicupcakes i choklad med vit chokladfrosting, dekorerade med DrOetkers chokladbokstäver och handgjorda(av mig såklart) sockerblommor.

Jag hoppas dom smakade och fick godkänt! 

 

 

I påsen ser der ut som ett mindre kaos, men så kan det gå :)


Minicupcakes för dop



Denna helg döps lilla Isabelle, jag fick äran att göra dopcupcakes. Jag är nämligen vän med hennes faster Maria.




Hälften är vaniljcupcakes och andra hälften är jordgubbscupcakes, alla har vaniljsmörkräm på och dekorationerna är handjogrda av mig i SP.


Kladdkaka - en evighet sen sist!

Rörde ihop en kladdkaka, toppad med nutellafrosting och lite vispad grädde till kvällskaffet. Min sambo blev överlycklig och har redan ätit två bitar :)
Synd att alla bilder blev suddiga och gryniga. Tror det är dags för ny kamera snart...




Övar....



Dom här små jävlarna har jag övat på att göra idag.... ;)


CakeBalls

Det blev ju lite cupcakes och frosting över från Äldredagen! Så jag tog tillfället i akt att göra lite cakeballs att ta med till barnen(några vuxna gottegrisar åt av dom också!) när vi var på grillfest hos min svägerska ikväll.






Choklad och Vanilj cakeballs, doppade i Nutellafrosting och dekorerade i strössel :)


Månadens sötsak - Choklad

Mitt bidrag till Månadens sötsakt fick bli någonting enkelt, men någonting som verkligen representerar mig och min buisness ;)



 


Chokladcupcake med choklad+vitchokladfrosting. Bakad i formen Roma(köpt hos klarafärdigagå) och dekorerad med handgjord sockerblomma.



Söta saker


Glöm inte!

Ni får inte glömma bort att jag finns på facebook också! Gå in och klicka på Like-knappen. :)



Och som med de flesta andra bloggarna,kan ni även följa mig med bloglovin(finns en knapp att klicka på i länklistan!). Även om det under senaste tiden inte varit så mycket att lyckas missa här på bloggen, kanske det kan komma att bli det nu i framtiden... Jag har nämligen lite smått & gott inplanerat!

Föräldrafika på förskolan

I onsdags var det föräldrafika på förskolan så jag tog mig tid, mitt i förberedelserna inför Äldredagen(!!), och bakade cupcakes till alla barn, föräldrar och förskolefröknar. Och det blev mycket uppskattat :) Speciellt nallebjörnarna och frostingen.






♦ Vanilj och jordgubbscupcakes med Mashmallowfluff frosting.
Minismarties och gula nallebjörnar i Flowerpaste som dekoration ♦
 

Rekomenderar Mashmallowfluff frostingen!!! Receptet har jag tagit från en annan bloggare, men minns inte vilken!! :/ Lägger upp det här, men tar inte åt mig äran av det. 

Marsmallowfuff frosting:

150g mjukt mjölkfritt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljextrakt
1 burk marsmallowfluff

Mixa smöret med florsockret tills det är fluffigt. Tillsätt smaksättning och marsmallowfluffet och vispa så att blandningen blir slät och fluffig. Användes genast eller ställs i kyl med tätt lock på tills den ska användas.


Äldredagen 2/9 i Linköpings Folkets Park

Igår var den stora DagenD! Bland det roligaste jag fått vara med om. Och fort gick det, inte många lugna stunder vid mitt bord :) Vore kul att medverka på liknande ställen, men då skulle jag nog bara sälja.

* Komplimangerna var stora och fina.
* Leenden, uppmuntran och många "Lycka till"-i framtiden fick jag.
* Inte mycket sålt, så jag har nog gått ganska mycket back - men det gör inget. Jag är en erfarenhet rikare och jag tror på att det kommer komma in en del beställningar tack vare denna medverkan.

Det var en fantastiskt fin och solig dag med många besökare. Tyckte det var tråkigt att Karl-Jan inte var intresserad av att smaka... han gick fort förbi för att göra sin "föreläsning" och kom inte heller förbi efteråt. :( Hade varit väldigt häftigt om han provat.


Men här kommer iaf några bilder från dagen. Håll till godo, det blev inte många foton!


Många ville smaka.... Inte bara gratisätarna, utan de som genuint var intresserade.




Till och från tog det slut på faten, men jag jobbade på i god takt ändå tycker jag.




Det var kul att se hur de tre smakerna var lika populära!
Chokladcupcakes med Chokladfrosting.
Vaniljcupcakes med Jordgubbsfrosting.
Blåbär & halloncupcakes med Vitchokladfrosting (Gluten och Laktosfritt!).






For ner på stan dagen innan i mindre panik och stress, köpte mig då ett nytt fint kakfat från Lagerhaus! Kan bo i den härliga butiken kan jag lova!
Dom små formarna, från Kalasform, som alla minicupcakes gjordes i, släppte tyvärr från alla muffins och det var ju inte så fint... :( Men så är det ju Tryffelformar egenligen. Och så kanske det var bra under gårdagen för då slapp de flesta pilla och greja för att få bort pappret.




Dessa stora stog framme hela dagen i solsken, borde kanske fotat dom på morgonen :/ Formarna är från Vestli House, smaken är Vaniljcupcake med Jordgubbsfrosting med handgjorda socker blommor, förutom de svarta rosorna som är svart dekorfondant från Strössel & Annat.


RSS 2.0