Bröllopstårta

Igår var jag på bröllop. Det finaste någonsin! Min vackra vän Sofia fick äntligen(efter 1,5års planering) säga JA till hennes Morgan ♥
Efter förrätt, middag och massor av härliga tal till brudparet var det dags för tårta. Gissa vem som bakat den? ;) 
(Ber om ursäkt för dåliga och tråkiga bilder, men det blev lite stressigt innan avfärd. Hoppas på att alla gäster som var framme och fotade tårtan kommer kunna maila ett par till mig.)Tårtan innehåller;
Vaniljbottnar
After Eightfluff - ett lager i varje tårta
Päronmousse - ett lager i varje tårta
Vaniljsmörkräm - spackel
Sugarpaste och dekorfondant - lock och dekorationer

Tårtan var mycket uppskattad och det kändes riktigt kul att få ta del av gästernas tycke på plats. Att få komplimanger och pushningar för att kämpa vidare är ju enormt kul - vilket också gör att man vill fortsätta med detta! Några hade aldrig smakat på Sugarpaste innan, så det var speciellt kul att få berätta och förklara.


Tårtan blev skapligt tung kan jag lova! Så kunde inte bära den själv, därför fick den bäras på en stor träbräda som städ under frakten.


Nerver av stål?

Denna vecka går mina nerver på helspänn kan jag lova. Fina vännen Sofia ska på lördag bli fru till sin man och efter middagen så ska det serveras tårta.... Den ska jag baka. :)
Jag är så himla glad över detta uppdrag, men samtidigt nervös så jag kan skita på mig! haha Ursäkta min ärlighet, men jag kan tänka mig att mina bakbloggvänner kan känna igen sig lite på den punkten.I höstas gjorde jag två provtårtor med de utseendet som hon ville ha till sin stora dag. Men jag kan säga att så som de nu är bestämt är låååångt ifrån de på bilden. Men ack så vackert det kommer bli! Inte många dagar kvar nu, och jag kan bara föreställa mig nerverna hos paret som gifta ska bli - om jag känner som jag gör inför tårtbakandet.

Reminder

Måste bara påminna er om att bloggens första tävling pågår för fullt! Sista tävlingsdag börjar närma sig, 31/5! Så kom igen, maila era vänner eller skriv i era bloggar om tävlingen.

Vill även påminna er om att kolla in ELIN ISFORS's album "kakfat" på facebook!
Och om ni redan nu vill försäkra er om att få ett eget och unikt kakfat, gjort av Elin - så tveka inte att maila henne:

[email protected]
Detta fat är alltså helt unikt, one of a kind


Min första täckta tårta

Jag köpte och använde sugarpaste för allra första gången för ett år sedan, Maj 2010. Och det var även då jag startade denna blogg. Det är så svårt att förstå hur fort tiden har gått och hur mycket jag utvecklats. Det enda jag med säkerhet kan fastställa - är hur jävla kul det är!! Och hur kul det känns att veta att jag är bara har börjat :)


Här kommer iaf min första täckte tårta. En rulltårta som skulle få utseendet som en Carlsbergölburk.
Jag känner lite som i Tomas Ledin låten; "Vi är på gång! Vi är laddade! Vi är tända!" 


 


Sen lite Off Topic. 
Först vill jag tacka för mail och visat intresse från mina underbara läsare när det kommer till min blogg och företaget Angelicas Cupcakes. Men från och med nu vill jag snällt, men bestämt undanbe mail med frågor om hur det är att starta eget, vad för kök jag använder och liknande. Jag känner att om ni själva är redo - så vet ni vad ni behöver göra och vilka ställen ni behöver gå till för att starta eget. :)

Jag är långt ifrån ensam om att ha detta intresse, inte heller ensam om att utöva det mer som en verksamhet. Därför kan jag inte låta bli att undra, hur ni andra tänker när ni bakar hemifrån på beställning och tar betalt(eller jobbar alla ni andra gratis?). Anser ni att det är okej för hobbybakare att baka hemma med småbarn och husdjur - men det är inte okej för dom som registrerar sina företag och har F-skattsedel? 

Jag kan dock säga att ALLA måste följa Sveriges lagar och regler. Och blir någon sjuk av era bakverk - då åker ni dit på samma sätt som jag. Nu har ju inte jag det problemet med vart jag ska baka längre då jag har en lokal, om ännu inte godkänd då vi har arbete kvar att utföra där. Men snart så! :)  
Jag trodde det skulle vara till min fördel att jag registrerade mig fort och försökte kämpa på som företagare, men det känns som det inneburit att jag får fler frågor om just bakningen.....


Kanske blev detta ett litet mer privat inlägg än vad som egentligen bör, men så känner jag att det bara är positivt om ni får lära känna mig lite mer ♥


Rester

I helgen när jag gjorde tårtor så blev det som vanligt rester av fyllningarna över. Jag har alltid varit sjukt dålig med att ta hand om dessa, slängt dom direkt ofta också. Dåligt jag vet!
Men nu i helgen tog jag mig tiden och tog vara på dessa och gjorde famijlen en riktigt härlig hemgjord glass!

Den består av; hemgjord vaniljkräm, mjölkchokladfluff och whipped cream cheese frosting med mosade jordgubbar i.


Ebba 2år

Denna helg har varit intensiv med tre olika beställningar. Detta var den sista :)Tårtan innehåller naturella bottnar, ett lager vanijlkräm och ett lager mosade sommarbär.
Tårtan är spacklad med smörkräm och täckt med SP.
Ebba har ingen favoritfigur, men hon älskar katter. Den fick bli lite "tokig" tyckte jag eftersom att den var till ett litet barn. Och blommor som jag kanske gick lite bananaz med ;)

Ser på bilderna att det ser ut som om katten fått sig en smäll på kinden, vilket jag inte alls såg när jag ställde dit den på tårtan. Kanske var jag som gjorde det... tråkigt att se sånt i efterhand. Men hoppas att Ebba och hennes familj njöt av tårtan ändå.Liverpool

Grattis Jimmie och Peter! De bästa bröderna jag känner ;) Fd arbetskamrater och härliga människor!
Jag såg på facebook, där de la upp foto ganska snabbt, igår att de blev nöjda och tyckte tårtan smakade gott = gott betyg!
Tårtan innehåller vaniljbottnar, med ett lager tuttifruttifluff och ett lager vaniljkräm.
Tårtan är täckt med SP och dekorationerna är gjorda i marsipan.


Rebecca 19år

Jag tycker det är kul med lite annorlundare tårtor och det är lätt att få göra det, när man har en lillasyster med mer eller mindre makaber stil ;)
Likkista var det ända kravet. Först skulle tårtan se ut som hennes handväska som just har utseende och form som en kista, men jag ändrade mig och gjorde istället en mer "stilren" tårta.

När jag skriver detta har hon ännu inte fått se tårtan, så jag vet inte hur hon kommer reagera. Men jag tror nog hon blir riktigt nöjd då den påminner lite om Iron Maiden-tårtan och klassfesten-tårtan. Och dessa två är ju några av hennes favoriter.


Detta är alltså ett tidsinställt inlägg! Jag är just nu på Riddarspelen och firar lillasysters födelsedag nämligen :) Jag önskar er en riktigt härlig lördag!Tårtan innehåller vaniljbottnar med ett lager mjölkchokladfluff och ett lager egen komponerad jordgubbsfyllning. Den är spacklad med smörkräm och täckt med marsipan.Rosorna och texten är gjorda i svart marsipan blandad med vit SP. Sedan har jag borstat dom med pärlemor för silvereffekt. 

Cupcakes

Detta har varit min sambos sista vecka på Tekniska Verken, där han skriver sitt examensarbete. Och det ville han "fira" med att bjuda på cupcakes.♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦


Vanilj & nougat cupcakes med vit chokladfrosting. Blommorna är gjorda i SP och borstade med pärlemor.
Färgerna fick enkelt gå i blått och vitt då TKs logga har de färgerna.

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

Ni kan ju gissa hur sent det var när jag fotade dessa i hemma köket... ;)


Sneak Peak

Här kommer en liiiiten sneak peak på dekorering till en av helgens tårtbeställningar ..... Kan ni gissa vad det är? ;)


I brist på egen bakning, får ni denna


Akuttårta

När man har mindre än två dygn på sig att fixa en tårta, blir det lite tajt om tid. Speciellt när man redan innan har en beställning och sitt vanliga arbete att sköta ;)


Lille Olle fick en födelsedagstårta och det är huvudsaken. Jag älskar det jag gör och jag ställer mer än gärna upp för vänner. Och jag är glad när jag fick veta allt som de fick stå ut med innan de kom o tänka på mig....Tårtan innehöll en egenkomponerad jordgubbsfrosting och hemgjord vaniljkräm. Den är spacklad med smörkräm och täckt med grön och blå marsipan som jag blandat lite och sen kavlat ut så den blev melerad. Dekorationerna är gjorda i SP.

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦
TÄVLING

TÄVLINGEN ÄR AVGJORD!

Som stort TACK för alla ni som lämnar avtryck med era finfina kommentarer här på bloggen ska jag ha den första tävlingen här. Och vad är mer passande på en bakblogg än ett handgjort, unikt kakfat?

Detta kakfat kommer du vara ensamm om att ha, då det endast finns i ett exemplar. Fatet är gjort av min mans kusins fru, Elin Isfors.
Har själv ett kakfat gjort av henne :)
På hennes facebooksida kan ni se fler bilder på kakfat hon gjort. Sök bara på "Elin Isfors", det finns bara en.
FÖR ATT VARA MED OCH TÄVLA:

Sen ska du:
För dig med blogg
#1 - Länka till tävlingen i din blogg genom att kopiera bild och text här nedan. Skriv sen en kommentar till detta inlägg om att du är med och tävlar om kakfatet. Lämna gärna direktlänk till ditt tävlingsinlägg i kommentaren. (glöm inte kolla så era länkar fungerar som de ska)

För dig utan blogg
#2 - Maila minst 4vänner(och mig så jag kan se att du mailat dina vänner) med länk till tävlingen och skriv sen en kommentar till detta inlägg om att du är med och tävlar om kakfatet. (glöm inte kolla så att era länkar fungerar som de ska)

Sen får du ju inte glömma bort att gilla Angelicas Cucpakes på facebook, även om det inte är ett tvång till tävlingen ;)" Jag är med och tävlar om ett unikt kakfat hos Angelicas Cupcakes.
Var med och tävla
HÄR. "

Tävlingen avslutas Måndagen den 31/5.


RSS 2.0