Pause

Jag har tagit en pause från bakandet och bloggandet här. Men jag hoppas att ni har tålamod, för snart är jag tillbaka med ny energi!
Två orsker ligger bakom detta, det ena är att jag är mer eller mindre utarbetad med mina tre jobb och så familjelivet. Det andra är den tråkiga anonyma anmälan som gjorts mot mig till Miljökontoret i Linköping.


För att inte gå in på för många detaljer om tråkigheter, då jag inte vågar vara för öppen längre då det finns människor som vill utnyttja detta för att göra mig illa, så valde jag istället att låta det vara tyst här ett tag.


Jo, jag har en lokal. Den håller dock tyvärr fortfarande att renoveras och redskap/material håller på att köpas in. Jag har alltså inte kunnat baka där ännu = jag har bakat hemma. Men till 99% har mina beställningar också varit från kollegor, vänner och familj. Människor som jag känner.
Alla regler, lagar och bestämmelser skiljer sig från stad till stad verkar det som, så jag uppmanar er alla att verkligen kolla upp vad som gäller där ni bor. Och kolla även upp hur det går till om någon skulle anmäla er, oavsett om ni har rent hemma eller inte. Var försiktiga med vad ni skriver och vad som kan komma med på era bilder i bakgrunden. Och om ni skriver att ni tar emot/tagit emot en beställning = ni tar betalt.


So there you have it. The truth. 
Och som ni även kan se här på bloggen till vänster i menyn, på facebooksidan och uppe i menyn - jag har tagot bort information för beställningar då jag inte tar emot några just nu. Även om det faktiskt varit så fram tills nu också, jag vet inte hur många människor jag tackat nej till just för att min lokal inte är klar(även om jag också har tackat ja till ett fåtal). 


Så här såg bagerilokalen ut i maj när vi först fick komma in. Då hade de gamla hyresgästerna lämnat kvar en hel del bråte, som tagit lång tid att få bort. 
Sen finns det ett lager som ska göras om till kylkrum samt en stor butiksdel på övervåningen.

 


Nu har golv, tak och väggar målats bland annat. Jag ska försöka ta nya bilder till helgen för att visa hur det ser ut idag.


Galleriet

Nu har jag uppdaterat galleriet med lite nya bilder på tårtor och cupcakes.

Bilderna ska vara klickbara för att ta er till det ursprungliga inlägget om bakverket om ni vill se fler bilder och veta vad de innehåller :)Smakbomb till morsan

Idag har vi varit på kalas för min mamma. Passade på att göra en riktig smakbomb till cupcake att ta med mig som present. Ställde cupcakesn' på en tårtbricka och slog in allt i cellofan, men de gled liksom av brickan under bilfärden så, så här fina var de inte när de serverades ;)Champagnecupcakes fyllda med dumlefluff, ahlgrensbilarfluff & vaniljfrosting blandat i ett. Sedan toppad med vitchoklad frosting smaksatt med jordgubbsessens.

Jag rekomenderar er verkligen att blanda dumle- och ahlgrensbilarfluff! Superdupergott är det!! 

ROSA-månad är det nu, så självklart fick det bli en rosa frosting.
Dekorerade dom med lite småsmå gulspärlor och en av dom fick en ros.


Topsy Turvy till Molly
Min gamla vän Elin fick i somras en liten Molly och när hon frågade om jag ville vara en del av deras namngivningsfest för henne genom att göra denna tårta så tvekade jag inte en sekund till att tacka ja!!
Hon är lik mig Elin, så det var enormt kul att få göra denna färgglada tårta  :)
Glada färger
MOLLY
Olika former
Topsy Turvy
Busigt

  


Nästa gång jag gör en Topsy Turvy så kommer det vara på fler bitar då det är svårt att få till när det inte är en såndär 60-70bitars tårta, men som vi säger - övning ger färdighet ;)
Tårtorna innehåller, nedifrån och upp;
Mörk choklad, hallon och vit choklad.
Mjölkchoklad, jordgubb och citron.
Mjölk choklad, vit choklad och jordgubb.Molly jag önskar dig all lycka i framtiden ♥


Tänd ett ljus

Det är oktober, den rosa månaden. Än så länge har jag inte bakat något speciellt just för denna månad, men det kommer ;) Ni kan få dessa tills vidare.
Min dotter är det som tittar in på bild för att blåsa ut de tända ljusen.IPhone

Vilken tur att jag vek mig och anslöts till gruppen av IPhone-nördar under sensommaren iår! För då var det inte lika svårt att göra denna överraskningstårta till Cissi! :) 


För att göra tårtan lite mer spännande gjorde jag två tårtor i en. I ena delen av tårtan är det dumlefluff och i andra delen ahlgrensbilarfluff, samt vaniljkräm på det hela övre lagret :)
Tårtan är täckt med svart marsipan och dekorationerna är blandat marsipan och sugarpaste.


Doptårtor

När jag fick mail från Sofie om att hon ville ha doptårtor med converseskor på, blev jag inte lite lyrisk ska jag säga! Har väntat länge på ett bra tillfälle till att göra små söta skor till en tårta :)Så här blev mina små skor och ja, jag valde att göra det svårare för mig genom att verkligen snöra skorna. Blev mycket snyggare så. Och sen valde jag att inte dekorera dom mer än att göra den svarta kanten runt om.
CONVERSETÅRTAN:
Vaniljbottnar, ett lager passionsmousse och ett lager vitchoklad ganache. Spacklad med chokladsmörkräm och täckt med SP. Skor och bokstäver är gjorda i Flowerpaste.

KATTÅRTAN:
Vaniljbottnar, ett lager kokosmousse och ett lager blåbär. Spacklad med vaniljsmörkräm och täckt med SP. Katterna är gjorda i marsipan och marsipan blandat med sp.

Bokstäverna och stjärnorna är gjorda i SP. 


Tre katter skulle finnas på denna tårta och jag funderade ett tag på hur jag skulle göra tills jag fick en liten "hint" om hur de tre katterna var.
Svart katt med vita tassar och vit mage - magen syns ju inte, men det är ju för att han ligger och slappar på tårtan.
Orange honkatt - så hon fick lite längre "päls" och sitter lite bredvid för hon är lite för fin för att vara med och leka ;)
Beige katt, crazy - då är det ju tvunget till att den ligger och busar med ett garnnystan!

Rasmus. Jag önskar dig all lycka i livet och att din dopdag blir fin.


RSS 2.0