Champagne

Härromveckan hade jag inredningsparty hemma hos mig för några vänner och då passade jag på att göra Champagnecupcakes! Lite lyxigt och speciellt. Rekomenderar varmt att testa på! :)




Cupcakesen har jag bakat från Leilas grundrecept på cupcakes och sedan tillsatt champagne-essens som jag köpt hos Strössel & Annat. Mycket gott!

Frostingen är Whipped cream cheese frosting(ja det är lite utav min favorit), som jag sedan smaksatt med jordgubbs-essens som jag köpt hos Strössel & Annat. För det finns väl inget godare än jordgubbar och champange.





Dom fick vara så här enkla och "stilrena", dels för att man skulle slippa bita i en hård pärla eller äta söt sugarpaste. Samt att ibland är det fint att bara ha dom spritsade.


Musik förenar oss alla

När min kusin fyllde år förra veckan och det planerades in en liten överraskning för henne, i form av ett kalas hemma hos mig. Då är det ganska självklart att jag fixar tårta med smak av hennes favoritgodis :)


Det största(förutom familjen) i Julias liv är musiken. I alla dess former! Kan lova att ingen har varit på så många konserter som denna donna. Det var då inte konstigt när hon tatuerade in en liten not på handleden, som även gav mig inspiration till tårtorna.


 



Julia fick sitt namn på tårtan i form av noter på den stora tårtan.Sen gjorde jag en kantdekor, pga lite missöden när jag täckte tårtan. Men är nöjd med slutresultatet då det var lite tajt om tid.
 Den innehåller whipped cream cheese frosting blandat med mosade jordgubbar samt päronmousse.

Den lilla tårtan fick en not och svarta prickar på. Den innehåller Julias favoritgodis, Hotshotsfluff på alla tre lager! Och jag måste säga att saltlaktris som smak i en tårta var väldigt konstigt när man är van att det är söta innehåll ;)





Båda tårtorna fick lite guldpärlor på, för att blinga upp en annars ganska så svartvit tårta. Vilket pilljobb - lovar att inte göra om det om jag inte har gott om tid.



Clint Eastwood

Vilken utmaning jag fick av Sofia när hon ville överraska sin Staffan! Och vilken tur jag har som jobbar på samma plats som henne så hon visste vem som skulle kunna förverkliga denna överraskning ;)


Tårtan innehåller Päronmousse och After eight fluff mellan vaniljbottnar. Den är sen spacklad med vaniljkräm och täckt med marsipan blandat med sp.




Tårtan skulle ju vara av ett Westerntema, så jag fick några exempel på andra dekorationer som skulle vara med på tårtan. Jag valde då att göra kaktusar, hästskor och sheriffstjärnor.






Jag var väldigt nervös för hur jag skulle klara av att göra Clintans ansikte då jag aldrig gjort något liknande. Dock så har jag en mindre bakgrund i att teckna och måla, så det gick bra. Jag har målat ansiktet, som är gjort av marsipan, med pensel på fri hand med svart pulverfärg och vatten från fotot nedan som Sofia skickade i ett mail till mig.






Tyras namngivningstårtor

För ett par helger sen skulle det vara namngivningsfest för Tyra. Tårtorna, ja dom gjorde jag :)








Tårtorna innehåller vit choklad ganache och hallonmousse mellan vaniljbottnar.
Den är spacklad med vaniljsmörkräm och täckt med rosa SP. Dekorationerna är gjorda i flowerpaste och marspian.







Pink is the color!

Igår var det storslaget bröllop och på festen serverades cupcakes gjorda av mig, TACK Emma för att du gav mig förtroendet att göra era cupcakes och tårta. Det var en stor utmaning och ära :)


100st vaniljcupcakes med 5 olika sorters fyllningar och toppade med whipped cream cheese frosting.
20st - mörk chokladganache
20st - citronkräm
20st - nougat fluff
20st - rårörda jordgubbar
20st - tuttifrutti fluff

En tårta med vaniljkräm och mjölchokladfluff mellan vaniljbottnar. Nedre delen är spacklad med vaniljsmörkräm och täckt med SP, medan övre delen endast är spritsad och dekorerad med samma frosting och dekorering som alla små cupcakes.


Blommorna är gjorda i flowerpaste och är handgjorda av mig. Blad för blad för blad för blad ;)
Dom gröna bladen är gjorda i marsipan, och självklart även dom gjorda av mig. Sen har jag lagt dit små mjuka vita sockerpärlor.

Både blommor och frosting är färgad i olika nyanser av rosa, för mer effekt och en större känsla av att alla är unika och speciella.  

 

 ♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦
 
Får det lov att vara en cupcake TÅRTA?
Till alla dessa cupcakes ville brudparet ha en tårta att skära i, som skulle matcha alla cupcakes. Alltså att den skulle se ut som en cupcake. Det var en svårare utmaning än vad jag trodde det skulle vara, men jag är nöjd med helheten.



Äpplepaj med hemgjord vaniljkräm

Mina svärföräldrar har en sommarstuga med ett äppleträd i trädgården. Där växer de godaste röda äpplena enligt min dotter som skulle kunna äta dessa till frukost, lunch och middag ;)
Vi fick i lördags med oss en stor påse med massor av dessa äpplen så jag bestämde mig för att för första gången göra en äpplepaj! Ja ni läste rätt... hahaha Konstigt, men sant. Denna goding fick sen min svägerska med familj gotta på i söndags!






SMULPAJ MED ÄPPLEN OCH NÖTTER
4-6 portioner, recept från boken "Läckra pajer" ur serien Livets Goda.


DU BEHÖVER:
4st äpplen

KANELSOCKER:
3msk strösocker
1tsk kanel

SMULPAJ:
100g smör, rumsvarmt
2dl socker
1tsk kanel
2dl mjöl
1dl hasselnötter, hackade





♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skala, kärna ur och skär äpplena(jag tärnade dom). Blanda kanelsockret med äpplena.
3. Blanda smör, socker, kanel, mjöl och hasselnötter i en bunke och smula ihop allt med fingrarna(eller matberedare).

 


4. Smörj en pajform med smör och lägg i äpplena.
5. Täck äpplena med smuldegen och stö över lite extra hasselnötter.
6. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 20min. Ytan ska vara gyllenbryn och knaprig.

♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣








Vad passar bättre till äpplepaj än vaniljkräm?
Jag gör ju som ni vet, min egna. Så här har ni det receptet igen.

DU BEHÖVER:
3st äggulor
3msk florsocker
1msk äkta vaniljsocker
3dl vispgrädde

GÖR SÅ HÄR:
1. Vispa grädden ganska hårt.
2. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker fluffigt.
3. Vänd ner grädden i äggblandningen. Vispa sen upp det mer fluffigt.





Lite om mig.


BAKNINGS-BAKGRUND
Jag har inte tagit en kurs i mitt liv som handlar om bakning eller liknande. Jag är helt och hållet självlärd och utvecklas dagligen vad gäller dekorering och bakning. :) Det har varit, sen jag var liten, ett stort intresse att baka och laga mat, men att det blev en hobby som utvecklats till företag - är fortfarande lite utav en chock. Men det är så kul och jag är lyckligt lottad att få hålla på med detta.
Jag är alltså inte konditor, jag har aldrig arbetat på kafé och jag är inte utbildad inom detta område.


JAG & MITT ARBETE
Jag blir 26år i höst. Jag är född, uppvuxen och bosatt i kära Linköping på Östgötaslätten tillsammans med min fästman Joakim och vår dotter Aimee 2år. Jag arbetar som städare och har nyligen blivit gruppledare på min arbetsplats. Har även en utbildning i projektledning och grafisk formgivning i ryggen. Jag är en högljudd person med mycket skratt inom mig, jag tar gärna en diskussion om jämställdhet, genus och feminism :) Jag gillar ordning & reda runt omkring mig och avskyr lögner.


Jag och min dotter innan avfärd mot hennes förskola. Då är det kul att göra konstiga miner till kameran i mobilen ;)




FRAMTIDEN & DRÖMMEN
Utöver mitt städ- och gruppledarjobb så arbetar jag ju för fullt med att starta upp min firma Angelicas Cupcakes där jag bakar tårtor & cupcakes på beställning. Min lokal ligger här i Linköping och är(tyvärr) fortfarande under arbete, men snart så ska jag kunna komma in och arbeta där!
Då det kostar mer än vad man tjänar när man vill starta eget, så tänker jag inte avsluta mitt vanliga arbete i första taget. Än så länge är detta en hobby på lite mer "allvarlig" nivå. Men självklart drömmer jag om ett helt eget ställe med bara en massa härliga bakverk som jag bakat!


MINA BAKVERK & FAVORITER
Det är alltid jag som bakat och dekorerat bakverken på denna sida, såvida jag inte skriver att jag lånat bild från någon annan. Och även om inspiration är tagen från andras bloggar, bilder på nätet eller bakböcker i bokhyllan så är det mina bakverk som visas. :) Om jag har en uppenbar inspiration eller att jag gjort något liknande som någon annan redan har gjort - då länkar jag till denne.

Jag kan ärligt talat inte komma fram till en favorit bland allt jag bakat/bakar. Men jag är löjligt förtjust i choklad och nougat, vilket gör att nutellafrostingen ligger i toppen. Annars är jag väldigt förtjust i kladdkaka med minimashmallows i. De godaste cupcakesen jag vet är chokladcupcakes med vaniljkrämsfyllning, toppad med nutellafrosting!

Det roligaste med att hålla på med denna typ av bakning är att få se färdigheten av all tid och energi man lagt ner på att skapa någonting som ska vara en fröjd för ögat och samtidigt en njutning i munnen.



Tårta till jobbmöte

I tisdags hade vi möte på jobbet så jag passade på att skämma bort mina kollegor lite ;) Tyvärr hade jag tidsbrist och dåligt planerat med dekorationer = några minuter på mig att komma på nåt att göra med den än så länge vita tårtan... haha





Tårtan innehåller körsbärsfluff blandat med körsbärsmarmelad & mjölk- och vitchoklad ganache.
Den är spacklad med vaniljsmörkräm, täckt med vit SP och dekorerad med svart marsipan.





Pensalde lite guldfärg på "knoppen" för en liten effekt :)


Välkomna hit!

Idag har jag ju varit på framsidan av blogg.se :)



Det var inte en liten chock jag fick när jag kollade under jobbet! Blev riktigt glad. Så TACK så mycket blogg.se som ville ge mig lite "spotlights". Och TACK till alla ni som kommit in här och lämnat ett härligt avtryck! Era kommentarer har värmt mitt hjärta om och om igen ska ni veta!


Sen får ni nu inte missa Angelicas Cupcakes på facebook!





Och följa mig på Bloglovin!


bloglovin








Iochmed alla nya läsare, så STARTAR JAG HÄR EN FRÅGESTUND!
Skriv er fråga i kommentatorsfältet om vad ni vill så ska ni nog kunna lära känna mig och mina hemligheter ;)


Tack för all hjälp

Under en  tid så har vår tvättmaskin på jobbet varit trasig så vi har inte kunnat tvätta skitiga moppar och trasor. (För er som inte vet jobbar jag som städare) Så då har kollegor på ett annat kontor ställt upp och tvättat åt oss! Detta har självklart varit påfrestande för oss allihopa, men tjejerna var/är guld värda för allt arbete dom lagt ner på att hjälpa oss!! Så jag ville själklart tacka dom med en tårta nu när vi äntligen fått fungerande tvättmaskin och tumlare igen :)





!!!STORT TACK FÖR ALL HJÄLP!!!



Tårtan smakar choklad och tuttifrutti.
Den är täckt med färgad SP och spacklad med vaniljsmörkräm.





Bilderna är av mycket dålig kvalitet pga sommaren är slut och det inte längre är ljust om kvällarna.... känner på mig att det kommer bli många såna ursäkter framöver ;)



Svar på frågor

Härromdagen kom det in ett par frågor från Giulia som jag tänkte jag skulle kunna svara på i ett eget litet inlägg.

FROSTING
Först och främst så är det absolut superviktigt att man följer ett recept från början till slut. Om det står att man ska vispa ihop olika ingredienser i olika bunkar innan man rör ihop allt, så gör det. Annars misslyckas man.
Om frostingen inte är stel nog så kan man ha i lite mer florsocker eller låta den stå i kylen en stund.
Allt beror på vad för typ av frosting som man ska göra och vad den ska vara till för. Kolla på recept, testa, kolla på bloggar och youtube.


OVANLIGA TÅRTFORMAR
Jag har inga ovanliga eller konstiga formar när jag bakar bottnar, så mina tårtor som är av annorlunda former har jag monterat ihop genom att skära till rätt form. Jag använder mig av fyra olika runda formar som jag köpt hos Tårtkonst. Sen gör jag bottnarna olika höga beroende på antal laget fyllningar eller om de ska ha en annan form så jag har lite "att ta av".


Louis Viutton-väskan tog jag inspiration från DETTA KLIPP. Men bara basen hur jag skulle få till formen, sen har jag delat botten som vi i Sverige gör som vanligt, för att få fyllningarna att ligga i. Och dekoreringen gjorde utifrån mina egna tankar.

Cars-bilen fann jag inspiration från enormt många bilder och klipp på youtube att jag inte kan peka på ett. Utan jag kollade runt och skar sen till bitar så det blev en bra form. Sen är det efterarbetet som gör att man ser att det är en Blixten Mcqueen :)

Mad Hatter Tea Party-tårtan tog jag inspiration från DETTA KLIPP. Och som med Cars-tårtan, har jag även kollat på många fler klipp och bilder för att få inspiration.



Jag hoppas att jag kunnat ge dig lite svar. Och jag önskar dig stort LYCKA TILL med dina bakningar och dekoreringar :)
Låt dig inspireras av de som gjort något innan dig. Våga fråga. Gå utanför ramarna. ÖVA ÖVA ÖVA

RSS 2.0