Pizzabullar

Det må vara en bakblogg detta, men måste få delge dagens mellislunch. Hur enkelt som helst och mycketmycket gott så här dagen efter jobbfest ;)




Vi använde oss av ett färdigt paked med botten och tomatsås, riven ost, rökt skinka och lite bacon.

Ta ut degen och "dra ut den" lite i kanterna så den blir större och lägg sedan på era tillbehör efter smak. Rulla ihop allt och dela upp pizzarullen, som när du gör vanliga bullar. Lägg bullarna på en bakplåtspappersklädd plåt och in i ugnen i ca 12min i 200°.
När du plockat ut dom ur ugnen kan du strö lite oregano uppepå.

 






Dottern tyckte det var så gott att hon åt nästan 2stycken! :)


Tårta till chefen

Min chef är stationerad i Stockholm så det är inte så ofta hon är nere i Linköping och hälsar på. Så denna gång bestämde jag mig för att göra en liten tårta så hon någon gång skulle få smaka på en! :)
Hade dock inte så mycket tid på mig att greja med den, så fyllningarna är från frysen och ett lock tänkte jag inte ens tänka tanken på att lägga på. haha Men ack så god!








Anledningen till att tårtan ser lite olika ut på bilderna är;
Fotot ovan är tagit sentsent kvällen innan. Fotot nedan är tagit idag i dagsljus.


Tårtan innahåller Choklad&polkagris + Mashmallow. Den är sen spacklad med en supergod chokladsmörkräm.
Blommorna är gjorda i FP och blev över från Körsbärsträd-bröllopstårtorna :)


 


Bröllopstårtor

Igår gifte sig Sari och Peter, jag fick äran att göra deras tårtor.

Ett av dom roligaste uppdragen hittills då det dels gäller ett stort bröllop, men även att paret hade en klar bild över dekoreringen. "Det ska var körsbärsträd på tårtorna", som Sari skrev i sitt mail. Och eftersom att tårtorna står på en ställning, bestämde jag mig för att det fick bli en sammanhängande dekorering. Vilket jag är mycket nöjd över.




Tårtställningen är hyrt av mig









♥  PETER & SARI  ♥


Tårtorna innehåller vaniljbottnar, mörkchoklad ganache, körsbärsfluff + körsbärsmarmelad och mashmallowfluff frosting. Dom är spacklade med chokladgrädde och täckta med vit marsipan.
Blommorna är gjorda i rosafärgad flowerpaste och grenarna i brun marsipan.





TACK för förtroendet och jag önskar er all LYCKA i erat liv som gifta.


Vackra bilder på min tårta

Idag fick jag ett brev på posten med en skiva i. Underbara bilder fanns på skivan och jag kan knappt tro mina ögon! TACK Karin Froom för att du gav mig förtroendet att göra en tårta till din photoshoot och TACK för de vackraste bilderna på min tårta!

Fler bilder finner ni HÄR och HÄR









Grattis Maria!

Maria fyller 7år och hennes mamma ville så gärna ha en liten överraskningstårta att ge henne idag på kalaset. Och eftersom att jag gjort en tårta till familjen tidigare så ville dom jag skulle göra den. :) Marias moster Li köpte DENNA TÅRTA till sin man förra året.




♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦
Tårtan innehåller:
Vaniljbottnar
Två lager choklad & polkagris
Ett lager vit choklad & jordgubb
Spacklad med chokladsmörkräm
Täckt med SP
Blommor och blad är gjorda i marsipan
Texten är gjord i SP
Samt sockerpärlor
♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦



 




Jag fick fria händer med önskemålet av "Flickigt", Rosa & Lila. 








Steg För Steg - MumsMums

För ovanlighetensskull kommer ett litet Steg-för-steg-inlägg här på bloggen! Och så får ni även ta del av mina misstag och tips på förbättring.

Jag använde mig av ett recept från Leila Bakar, där hon gör cupcakes med "mumsmums" på, Hi-Hat Cupcakes. Dett finns säkerligen bättre recept att göra på men, så här gjorde iaf jag :)


Du behöver:

Botten

Smörgåsrån och en rund utstickare
Eller om man så vill, chokladcupcakes

Frosting/maräng
6 äggivtor
8,5 dl strösocker
Saft av en citron
2tsk vaniljsocker

Chocolate Coating
350g mörk choklad
3msk matolja






Skär ut små runda bottnar av smörgåsrånen.



Gör sedan marängen:
* Blanda äggvitor, strösocker och citronsaften i en rostfri bunke. Vispa fluffigt för hand i ca 1 minut.
* Sätt bunken i ett vattenbad över kokande vatten. Vispa tills sockerkristallerna smält och det blir luftigt som maräng. Du ska kunna se tydliga spår av vispen. (Här "orkade" jag inte vänta, som ni kan se på bilden!!)
* Ta bort bunken från vattenbadet och vispa ner vaniljsockret. Vispa i ytterliggare minuter tills marängen tjocknat och svalnat.



Använd en rund spritstyll och spritsa marängen i toppformade spiraler på bottnarna och låt dom sedan stelna i kylen.



Smält chokladen tillsammans med matoljan över vattenbad. Häll över chokladen i en liten skål och låt svalna. (MYCKET viktigt att den får svalna, annars smälter marängen när du doppar ner dom i chokladen!!)



Ta ut några i taget från kylen och doppa dom förskitigt  i chokladen. Låt dom sen stelna i kylen i ca 30minuter. (Detta moment tror jag att det underlättar om man gör dessa med cupcakes istället för smörgåsrån då det blir extremt kladdigt att doppa dom när man håller i rånet...)





Personligen så tyckte jag att marängen smakade alldeles för mycket citron så skulle nog bara ta saften från en halv nästa gång. Dessutom så är jag personligen inget stort fan av så mörk choklad, att jag kommer ta mjölkchoklad som överdrag nästa gång :)


Marängerna klickade jag bara ut på bakplåtspapper i ugnen på 150° i ca 1,5-2 timmar.


MumsMums

En regnig söndag som igår bestämde jag mig för att baka lite egna mumsmums, eftersom att jag hade lite äggvitor kvar från helgens bakning. Tyvärr så har jag ibland lite "bråttom" att bli klar när jag bakar till mig själv, så dom blev inte så supergoda... NOTE TO MYSELF - följ receptet, speciellt när du gjort liknande tidigare och vet att det inte går att fuska! ;)




Blev några stora maränger också, färgade smeten lite med röd pastafärg från wilton. Dom blev mycket goda dock!





Mad Hatter Tea Party

För ett tag sen fick jag frågan av Karin Froom om jag inte ville göra en tårta åt henne. Denna tårta ville hon ha till en photoshoot med temat "Mad Hatter Tea Party". Klart jag vill det sa jag!
Nu är jag så spänd på hur fotona blev, hur såg det ut på hennes tea party och hur passade tårtan in?


Vilken tur jag(och ni) har - för om några veckor får jag bilderna!! Tills dess får ni se tårtan så här.


♣♥♦♣♥♦♣♥♦♣♥♦♣♥♦♣♥♦♣♥♦♣♥♦♣♥♦♣♥♦♣♥♦♣♥♦



Topsy Turvy heter denna typ av tårta och den innehåller mörk choklad och körsbär. Första gången jag gör en sån här tårta också! Men det är inte så svårt. Kul om inte annat :) 



♣♥♦♣♥♦♣♥♦♣♥♦♣♥♦♣♥♦♣♥♦♣♥♦♣♥♦♣♥♦♣♥♦♣♥♦



RSS 2.0