Steg För Steg - MumsMums

För ovanlighetensskull kommer ett litet Steg-för-steg-inlägg här på bloggen! Och så får ni även ta del av mina misstag och tips på förbättring.

Jag använde mig av ett recept från Leila Bakar, där hon gör cupcakes med "mumsmums" på, Hi-Hat Cupcakes. Dett finns säkerligen bättre recept att göra på men, så här gjorde iaf jag :)


Du behöver:

Botten

Smörgåsrån och en rund utstickare
Eller om man så vill, chokladcupcakes

Frosting/maräng
6 äggivtor
8,5 dl strösocker
Saft av en citron
2tsk vaniljsocker

Chocolate Coating
350g mörk choklad
3msk matolja






Skär ut små runda bottnar av smörgåsrånen.



Gör sedan marängen:
* Blanda äggvitor, strösocker och citronsaften i en rostfri bunke. Vispa fluffigt för hand i ca 1 minut.
* Sätt bunken i ett vattenbad över kokande vatten. Vispa tills sockerkristallerna smält och det blir luftigt som maräng. Du ska kunna se tydliga spår av vispen. (Här "orkade" jag inte vänta, som ni kan se på bilden!!)
* Ta bort bunken från vattenbadet och vispa ner vaniljsockret. Vispa i ytterliggare minuter tills marängen tjocknat och svalnat.



Använd en rund spritstyll och spritsa marängen i toppformade spiraler på bottnarna och låt dom sedan stelna i kylen.



Smält chokladen tillsammans med matoljan över vattenbad. Häll över chokladen i en liten skål och låt svalna. (MYCKET viktigt att den får svalna, annars smälter marängen när du doppar ner dom i chokladen!!)



Ta ut några i taget från kylen och doppa dom förskitigt  i chokladen. Låt dom sen stelna i kylen i ca 30minuter. (Detta moment tror jag att det underlättar om man gör dessa med cupcakes istället för smörgåsrån då det blir extremt kladdigt att doppa dom när man håller i rånet...)





Personligen så tyckte jag att marängen smakade alldeles för mycket citron så skulle nog bara ta saften från en halv nästa gång. Dessutom så är jag personligen inget stort fan av så mörk choklad, att jag kommer ta mjölkchoklad som överdrag nästa gång :)


Marängerna klickade jag bara ut på bakplåtspapper i ugnen på 150° i ca 1,5-2 timmar.


Kommentarer
Postat av: Pernilla -Bli min jäst

Åh vad fina och det låter supergott!! Jag har tänkt göra Leilas hi-hat cupcakes hur länge som helst, tycker de är så fina!! Måste bara göra dem snart :) blev ännu mer inspirerad av dig nu :D

2011-08-16 @ 13:03:29
URL: http://bliminjast.blogg.se/
Postat av: H

mums! Vad är ditt bästa recept?

2011-09-08 @ 14:19:45
URL: http://lovehannah.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0