Steg-för-Steg Cakeballs ♥-an

Jag har fått frågan om hur jag gjorde mina Cakeballs Hjärtan härromveckan. Och då lovade jag en, och den första, Steg-för-Steg beskrivningen här! Så här går det till....


♦ ♦ ♦ ♦

För att göra dessa cakeballsen behöver du;
tårtbottenrester, nougat, philadelphiaost och utstickare. Och även choklad för dekorering.


Jag tog en "klump" deg och plattade ut den till önskad höjd.
(kanske kan man ta hela degen och platta ut på bordet och sen sticka ut hjärtan, men den är ju ganska mjuk)


Tryckte sedan ner utstickaren, tog bort det överflödiga runtom och pressade hjärtat ut från formen.


Klar för att doppas i choklad!


Jag smälte choklad över vattenbad och la bakplåtspapper på mitt ugnsgaller.


Sen doppade jag cakeballsen i choklad, tog försiktigt upp dom med sked.


När de doppats i choklad fick de vila lite på bakplåtspappret inför dekoreringen.


Jag använder oftast min Decopen för att göra härliga vita ränder, med vit choklad. Tycker dom ser lite "exlusiva" ut, samt för att jag inte själv är så förtjust i att tugga på hårt strössel.




Det färdiga resultatet efter att ha skurit bort den överflödiga och stelnade chokladen :)
 


Kommentarer
Postat av: sofia

Tack tack, snälla, ska verkligen pröva detta.. nougaten ska man inte smälta eller hur, den är väl så mjuk som den e så man bara kramar ihop det!

kramar

2011-02-21 @ 18:25:06
URL: http://karleksbarn.blogg.se/
Postat av: Angelica

Sofia Ja, nougaten ska vara som den är :) Testa och låt det ta tid. Annars kan vi göra det tillsammans en dag gumman :) KRAM

2011-02-21 @ 19:50:47
URL: http://angelicascupcakes.blogg.se/
Postat av: Jennie

Åhhhh vad gott det ser ut, älskar nougat ;)

Dom blev jättefina!

2011-02-21 @ 19:51:37
URL: http://www.bskafferi.se
Postat av: Linda

Dem är jättefina! Och verkar så goda!

2011-02-21 @ 20:06:33
URL: http://bengtssonsbaksida.blogspot.com
Postat av: Linda - Cupcakefluffan

Så söta de blev

2011-02-21 @ 20:19:01
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/
Postat av: frida

åh vad gott! ja, och jättefint såklart!

2011-02-21 @ 21:18:55
URL: http://https://fridasmat.wordpress.com/
Postat av: Pernilla -Bli min jäst

De är hur fina som helst! :)

2011-02-22 @ 08:32:37
URL: http://bliminjast.blogg.se/
Postat av: Anette

Mums!



Såg annons i Nolltretton med dig och Vinhandlarn :)

2011-02-22 @ 15:36:05
URL: http://nettansliv.blogg.se/
Postat av: Anna

Gu vilken bra beskrivning, måste provas nån dag. Och självklart ska det vara nougat :-) , mums, om ca: 1 vecka har vi också nougat på vår hemsida :-)



kram kram/ Anna

Postat av: Nellie-Sockertussen

Wow! Vilka fina!



Jag har min första tävling på min blogg =)

Tänkte att du kanske skulle vara intresserad av den ;)

Välkommen att delta ;)

http://sockertussen.blogspot.com/2011/02/tavling.html

2011-02-22 @ 20:44:55
URL: http://sockertussen.blogspot.com
Postat av: Angelica

Jennie Tack! Ja, nougat är nog det godaste!

Linda Tack!

frida Tack!

Pernilla Tack!

Anette Vad skoj!! Måste ta hem en, när jag ser den! :)

Anna Tack! Vad bra att den kan komma till användning nu! Ja, nu är det inte långt kvar!! Spännande :)

Nellie Tack! Ska kolla in tävlingen. Längesen man tävlade tycker jag...

2011-02-23 @ 18:52:53
URL: http://angelicascupcakes.blogg.se/
Postat av: Maddesmumms

Smart:D Och gott!



Jo jag hann få mina saker. Tur var väl det, har precis ställt tårtan i kylen och marsipan "toppen" ligger o torkar, så i morgon skall allt sättas ihop bara, hoppas marsipanen räcker dock!

2011-02-25 @ 23:44:49
URL: http://madeleneklund.blogg.se/
Postat av: Angelica

Madde Tack! Ja, mycket gott!! :)

Tur för dig. Hos mig var det annorlunda... haha

2011-02-27 @ 12:44:15
URL: http://angelicascupcakes.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0