Recept
Jag tänker inte ta åt mig äran för receptet jag använde när jag bakade Chokladwhoopie Pies härromdagen. Jag har nämligen "stulit" recepten från Lisa, som har bloggen SOCKERRUS. :)
Men för att underlätta för er, så skriver jag receptet här:
CHOKLADWHOOPIE PIES
100g rumsvarmt smör
1 1/4dl socker
1 rumsvarmt ägg
3dl mjöl
2tsk bakpulver
1/2dl kakao
1/2tsk vaniljpulver
1tsk salt
1 1/2dl mjölk
*Vispa smör och socker fluffigt, så det blir som en kräm. Tillsätt ägget och rör tills allt är väl blandat.
*Rör ner alla torrvaror och blanda väl.
* Tillsätt sist mjölken och blanda väl, MEN EJ FÖR MYCKET. Smeten ska ej bli rinnig.
*Häll smeten i en spritspåse med runt tyll och spritsa ut små klickar på en bakplåtspappersklädd plåt. Lite större än en femkrona. (Jag fick använda två plåtar, 20st på varje)
*Grädda kakorna i 175° i nedre delen av ugnen nära mitten i ca 8-10min. Kakorna ska ej få färg i kanterna utan vara fluffiga och mjuka innuti.
WHIPPED CREAM CHEESE FROSTING
300g cream cheese
3dl grädde
0,5-1tsk vaniljpulver
2-3dl florsocker(3dl eller mer om den ska spritsas)
*Vispa grädden i en skål.
*Blanda resten av ingredienserna i en annan och vänd ner i grädden.
*Vispa ihop allt så det blir fluffigt.
*Om den är lös i koncistensen så kan man låta den stå i kylen ett tag.
Så här såg det ut när jag fyllde mina whoopies
Men för att underlätta för er, så skriver jag receptet här:
CHOKLADWHOOPIE PIES
100g rumsvarmt smör
1 1/4dl socker
1 rumsvarmt ägg
3dl mjöl
2tsk bakpulver
1/2dl kakao
1/2tsk vaniljpulver
1tsk salt
1 1/2dl mjölk
*Vispa smör och socker fluffigt, så det blir som en kräm. Tillsätt ägget och rör tills allt är väl blandat.
*Rör ner alla torrvaror och blanda väl.
* Tillsätt sist mjölken och blanda väl, MEN EJ FÖR MYCKET. Smeten ska ej bli rinnig.
*Häll smeten i en spritspåse med runt tyll och spritsa ut små klickar på en bakplåtspappersklädd plåt. Lite större än en femkrona. (Jag fick använda två plåtar, 20st på varje)
*Grädda kakorna i 175° i nedre delen av ugnen nära mitten i ca 8-10min. Kakorna ska ej få färg i kanterna utan vara fluffiga och mjuka innuti.
WHIPPED CREAM CHEESE FROSTING
300g cream cheese
3dl grädde
0,5-1tsk vaniljpulver
2-3dl florsocker(3dl eller mer om den ska spritsas)
*Vispa grädden i en skål.
*Blanda resten av ingredienserna i en annan och vänd ner i grädden.
*Vispa ihop allt så det blir fluffigt.
*Om den är lös i koncistensen så kan man låta den stå i kylen ett tag.
Så här såg det ut när jag fyllde mina whoopies
Kommentarer
Postat av: Linda - Cupcakefluffan
Whoppie pies är så gott :-)
Postat av: Linda
Vad gott! Den frostingen är jättegod tycker jag!
Postat av: Johanna
Åh, jag älskar cupcakes. Måste testa ditt recept. Tack för tipset.
Trackback