Adventsfika
Mjuk kanelkaka
Pepparkakor
Saffransbullar
Wienernougat
Pepparkaks cheesecake
Glögg & russin
Julmust
Kaffe
Denna cheesecake är kanske lite omständig att göra och det går åt många skålar, MEN den mödan är så värd när man äter den. Jag kan lätt äta halva under en kväll! (Annars är jag mest den som bakar, inte äter)
Sugen? Receptet finner du lite längre ner!
Tredje gången jag gjorde bullar, så slog till på att göra saffransbullar.
Formarna är urgulliga tomteformar som jag köpte i Ullared förra året. Vita och svarta med små tomtar på.
PEPPARKAKS CHEESECAKE
Ca 40-50 st pepparkakor(beroende på hur tjock botten du vill ha)
100 g smör
3st ägg
2dl socker
3dl vispgrädde
200g cream cheese
2 tsk vaniljsocker
· Finkrossa pepparkakorna och blanda med smält smör. Tryck ut pepparkaksbotten i botten av en springform.
· Dela ägg och vispa vitan hård i en rost- och fettfri bunke.
· Vispa grädden i en annan skål.
· Vispa gulorna och sockret i en tredje skål.
· Blanda cream cheese och vaniljsockret i en fjärde skål.
· Nu blandar du den vispade grädden, gulorna & sockret och cream cheese & vaniljsockret - så att inga klumpar finns kvar.
· Rör sen försiktigt ner äggvitorna och häll blandningen i springformen.
· Täck formen med aluminiumfolie och ställ den i frysen i minst 5timmar.
Innan den ska ätas bör den stå i rummet i ca 30min, så den smälter lite. Lovar er en smakupplevelse utan dess like!
Och denna cheesecake går superenkelt att göra med annan kakbotten, när juletiderna är över! T.ex. Maryland cookies, digestive är ett par exempel.
Vad fint med så mycket saker:)
Tänkte på cheesecaken, ska den inte in i ugnen bottnen?? Börjat brukar göra med degistive brukar den förgräddasmen då den ska in i frysen kanske det inte behövs då??? Låter så mumsigt så vill prova!!! Hehe
Pepparkaks cheesecaken ser jättegod ut :)
/ Jenny
ajja, då e de bevisat. Livsfarligt att gå in på denna sida och se alla godsaker, jag köper snart upp alla ingredienser som finns och bakar alltihop!! :O ;)
Åh så mycket gott! :D
och smaskens var det =D
Victoria Tack! Nej, du behöver inte förgrädda botten! In i frysen bara. :) Testa, för du kommer inte ångra dig ;)
Jenny Den äääär supergod :)
Lisa hahaha Vad go du är! Ut och shoppa på närmsta ica! :)
Amy Det ska vara lite att välja mellan när man fikar hos mig. hihi
Svärmor Alltid! :)
Vilket "smörgås"bord med massa gottigottgot =)
Kramkram
Men ojj.. vilket adventsfika bord.. jösses.. en orgie i mumsigheter.. Jag hade valt den mjuka kanelkakan och cheesecaken
Alltså!! Vilket bord du har här.. Såå mycket gottigt..
oj vilket härligt dessertbord,allt ser supergott ut verkligen.
Jisses vad gott det ser ut =)
Jag har en tävling på min sida som jag tänkte tipsa dig om, du kan vinna ett unikt smycke =)
Och nästa vecka kan du vinna en köksassistent från OBH Nordica =)
Titta gärna förbi och var med och tävla!
Kram
/Nellie
http://sockertussen.blogspot.com/2011/12/tavling.html
Älskar pepparkakscheesecake, bakar det varje år till julafton!
Gillar din blogg, lägger till den i min favoritlista på bloggen :) Kram
You created amazing dinner. Your gests should be happy.