Steg-för-Steg Blixten

Nu ska ni få se hur jag gjort Blixtentårtan! Det tog sin lilla tid, men nu inför semestern är det enormt mycket att göra på jobbet ;) Om det är någonting som ni inte förstår i min beskrivning, så hojta till! Jag ska göra mitt bästa för att svara på era frågor.


♦ BILENS KROPP

Börja med att skära till er runda tårtbotten enligt bilden nedan.


Ta sidorna och lägg uppe på "bilen" för att skapa bilens "huvud". Dela sen sidorna i lagom storlek, så bilen blir proportionelig.
Dela bottnarna i tre delar(detta gör jag med tårtbottendelare, men det går utmärkt med vanlig kniv) och fyll tårtan med dess fyllningar. Jag delade även "huvudet" och fyllde, men det är inget måste. Som ni ser på bilden är det även fyllning mellan kroppen och huvudet för att det ska sitta fast.Spackla nu tårtan med smörkräm. Låt detta moment ta sin tid, spackla först med lite mer än vad du ska ha och "bred" ut smörkrämen så du får till formen. Som ni kan se på bilden har jag spacklat upp bildens vinge därbak med smörkräm. Låt gärna tårtan stå i kylen en stund(t.ex. medan du kavlar ut marsipanen/sugarpasten) så att smörkrämen stelnar lite, då det blir lättare att täcka tårtan sen.


Kavla ut sin marsipan/sugarpaste så att locket är större än själva tårtan och lägg sen locket över tårtan. Använd både händer och en smoother för att få locket att formas runt tårtan.
Skär av marsipanen/sugarpasten lite i taget, skär inte direkt längs med tårtans nederkant. Detta är för att locket kan dra sig lite uppåt/inåt och då blir det en glipa så smörkrämen visar sig/läcker ut.
Använd pekfinger och tumme för att "krama åt" marsipanen/sugarpasten över smärkrämen för att forma vingen bak på bilen.
♦ DÄCKEN

Ta svart marsipan/sugarpaste och forma till en rund korv, skär av fyra lika stora rundlar. Forma dom sen för hand och gör däckspår med hjälp av modelleringsverktyget. Det går lika bra med en vanlig kniv också :)


Ta röd marsipan/sugarpasta, kavla den tunt och skär ut rundlar som du sen limmar fast med lite vatten på däcken.


♦ ÖGON

För att mäta ut hur stora ögonen ska vara så kan man ta lite smörpapper och mäta på bilen, och använda som mall när man skär ut den vita delen av ögonen.


Ta sen två småsmå bitar svart marsipan/sugarpaste och rulla till små bollar. Platta till dessa lite och limma dit med lite vatten på den vita delen. Ta sen litelite ljusblå masipan/sugarpaste och rulla två korvar som du sen limmar med lite vatten på de svarta bollarna.
Tyvärr insåg jag efter att fotat färdiga bilen att jag glömde fota hur jag gjorde blixtarna, munnen, sidorutorna, framlyktorna och siffrorna.... :(  Men allt har jag skurit ut för hand.

Det finns ätbart lim för att fästa alla delar på varandra, men jag använder bara vanligt vatten. Går lika bra tycker jag.


♦ BLIXTEN MQUEEN


Kommentarer
Postat av: Amy's piece of cake

Coolt, min snart 5-årige son tycker den är fiiin!

2012-06-28 @ 19:12:49
URL: http://amyspieceofcake.blogspot.se/
Postat av: Alexandra - kärlek på tallrik

Åh, vad kul att se den ta form! Verkligen en rolig tårta att bjuda de små på - jag skulle inte tacka nej till en bit heller ;)

2012-06-30 @ 18:44:08
URL: http://karlekpatallrik.wordpress.com
Postat av: Hanna - Bakfnatt

Vilken jättefin beskrivning du har gjort Angelica =) Blixten är supersöt!

2012-07-03 @ 11:27:59
URL: http://www.bakfnatt.blogspot.com
Postat av: Littledessert - Recept & Webbshop

Super tuff!

2012-07-13 @ 16:59:48
URL: http://littledessert.se
Postat av: Emma | Emmas bakblogg

Jättefin! Nästan så man måste testa denna någon gång! :))

2012-07-19 @ 14:28:56
URL: http://parlsocker.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0