Chokladcupcakes; Recept

För ett par veckor sen shoppade jag loss på Åhléns och blev kär i en bok redan vid omslaget. Och jag vet ju att man inte ska döma någon/något av dess utsida, men denna kunde jag inte motstå. Sååååå "Söta Dagar", The Hummingbird Bakery, fick följa med mig hem!
Och jag vet att jag inte är ensam om att ha låtit denna bok få följa med hem. Många av min bakblogg-polare lägger minsann upp både ena och andra bilden på bakverk jag tror mig finna i min nya bok :) Och det är ju lite tur att vi är fler som testar receptet och lägger upp på bloggarna, så vi vet vilka recept som är bra :)

Det är alltså från denna bok som jag funnit chokladcupcakes-receptet nedan. Och nej, jag har inte ändrat något i ingredienserna. Först ville jag testa hur det var genom att följa "punkt och pricka".




KAKSMET
75g osaltat smör, rumsvarmt
3dl strösocker
3 1/4dl vetemjöl
3/4dl dl kakao
1/4tsk salt
1msk bakpulver
2 ägg
2 1/2 dl standardmjölk


1. Värm ugnen till 200°C och sätt muffinsformar i muffinsplåten för 12st cupcakes.
2. Vispa ihop smör, socker, mjöl, kaka, bakpulver och salt på låg hastighet. Alla smörklumpar ska vara borta och allt är finsmuligt. (Jag hjälpte till med en slickepott lite för att få ner från kanterna och "mosa" smöret in i mjölet)
3. Vispa ägg och socker för hand.
4. Vispa ner tre fjärdedelar i smulblandningen i omgångar, tillsätt sen resten av mjölkblandningen och kör på medelhastighet tills smeten är jämn och slät. 
5. Fyll muffinsformarna till 3/4 med smet. (Detta är väldigt viktigt för annars rinner smeten med stor risk över)
6. Grädda cupcakesen i mitten av ugn i ca 15-20min.Dom ska kännas spänstiga om du trycke rpå dom och om du använder en sticka ska denna vara fri från smulor när du stuckit ner den i mitten av din cupcake.


♦♦ Underbart goda små chokladcuppisar är detta och jag kommer återanvända receptet igen :)
Min moccafrosting är rent hopkok, vilket gör det svårt att kalla det för recept. Allt är en smaksak, så jag tycker att ni ska testa er fram. Smaka av och tillsätt mer, vispa och gör den till din egen. ♦♦




MOCCAFROSTING
Philapdelhipaost 200g
Smör, rumsvarmt ca 150g
Florsocker ca 3dl
Kakao ca 5msk
Kallt kaffe ca 3msk
Vaniljpulver ca en knivsudd


Stirra inte er blinda på mängd, släng ihop det du har och smaka av. Jag lovar att du kommer göra en kanongod moccafrosting! Man kan t.ex. smälta mörk choklad och ha ner i smeten eller varför inte en skvätt baileys. Jag vispade ihop allt tillsammans, lite i taget och gjorde så tills jag var nöjd med smak och konsistens.
Våga testa ♥



Kommentarer
Postat av: Amy's piece of cake

Himmel så gott!

2012-05-21 @ 21:54:21
URL: http://amyspieceofcake.blogspot.se/
Postat av: Angelica

Amy Oh yes indeed! :)

2012-05-31 @ 20:52:30
URL: http://angelicascupcakes.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0